MENI
Kampiljos Zimski kup Španija februar 2023

SRT trenira za Zimski kup u Kampiljosu

Andrija Kostić Jeselo mart 2023

CEE u Italiji uvertira za CEZ i SSC

20. 02. 2023. Comments (0) Views: 940 Karting

Zimski kup uvertira sezone za Serbian rejisng tim

Trećeg vikenda februara na stazi Kampiljos u Malagi (Španija) održan je Zimski rotaks kup, na kojem je učešće uzela tročlana ekipa Serbian rejsing tima (SRT). U konkurenciji juniora boje Srbije branio je Nemanja Jovanović, dok smo kod seniora imali dva predstavnika Andreja Petrovića i Andriju Kostića. Uvertira sezone za triling SRT-a nije prošla sa zapaženim rezultatima, ali je iskustvo svakako dragoceno.

Valja naglasiti da je Kampiljos kod vozača stvar prestiža i da ogroman broj takmičara sa svih meridijana dolazi u Španiju na Zimski kup kako bi simbolično otvorili sezonu. Najveća „gužva“ vladala je kod seniora gde je bilo ukupno 72 vozača, pa su shodno tome vozili u dve grupe. Brojna i kvalitetna konkurencija čini da svi učesnici daju maksimum na stazi, počev od kvalifikacionog treninga, preko eliminacionih trka do polufinala i finalnog okršaja. Kontakti i udaranja koja rezultiraju izbacivanjem sa staze sastavni su deo čitavog produženog vikenda.

Andrija Kostića u konkurenciji 72 vozača posle polufinalne trke sa koje su ga izbacili nije uspeo da se plasira u finale, ali se domogao 39. mesta. Od četiri eliminacione trke, najbolji plasman sedmo mesto zabležio je u četvrtom okršaju. Andrej Petrović je kvalifikacije završio na 55. mestu zbog tehničkih problema na osvini jer se pomorio disk. Tokom eliminacionih trka imao je vidni problem sa agregatom, ali mu nisu verovali. Tek uoči zagrevanja za polufinale otklonjen je kvar i Petrović je počeo da vozi, ali je posle kontakta polovinom trke imao problema sa pritiskom u zadnjem desnom pneumatiku, što ga je koštalo ulaska u finale.

Rotaks Zimski kup Kampiljos 2023

Rotaks Zimski kup Kampiljos 2023

U juniorima je bio prijavljen 41vozač, što je i te kako respektabilan broj. Posle kvalifikacija na prvoj trci Nemanja Jovanović je startovao sa 11. mesta i završio na osmom. Drugu trku na trećem mestu, a treću na devetom. U polufinalu je statrovao isto sa 11. mesta završio kao deveti, ali je zbog bampera pomeren na 15. poziciju. U finalnoj trci je u drugom krugu je izbačen sa staze, ali je u ukupnom plasmnu završio na 13. mestu od 35 vozača.

Kada se podvuče crta predstavnici SRT-a mogu biti zadovoljni jer su učestvovali na prestižnoj trci. Drugo, imali su dobra vremena počev od slobodnih treninga i kvalifikacija, pa do trka. Bogatiji su za ogromno iskustvo i spremno će nastupati na predstojećim takmičenjima za šampinate Evrope po regijama.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *