MENI

Zoran Ćalić: Biće teško održati prednost na tabeli

Tošiću titula i Zlatna kaciga

17. 09. 2015. Comments (0) Views: 509 Karting

Šampionski podijum za nastavak sezone

Iza Nikole Simića na podijumu bili Damjan Radovanović i Nenad Đapa. Ana više nije prva. Zlato u B ligi je uzeo Štulić ispred Đurića i Bujića

Sor

Posle duge letnje pauze, u subotu, 12. septembra, nastavljen je SOR karting šampionat. Prvoligaši su vozili sistem od tri trke, a članovi B lige dve trke od po 14 krugova. Vreme je bilo idealno za vožnju.

Aktuelni Šampion Nikola Simić je zlato zaslužio sa drugim mestom u prvoj trci, trećim u drugoj i pobedom u trećoj. Srebro je pripalo jedinom duplom Šampionu SOR-a Damjanu Radovanoviću, a bronza Šampionu za 2013. godinu – Nenadu Đapi. Nikad više zvezdica na podijumu.

Ivan Gošić nije imao sreće i nakon dva peta mesta u prve dve trke, treću, i pored odlične vožnje, nije završio zbog kvara na kartingu. Treću trku nije završila ni Andrijana Radović. Bojan Erman je u prvoj trci imao prevremeni start što je jedna od retkih grešaka najiskusnijeg trkača SOR-a. Loš dan je imao i Dragan Jovanović koji je u sve tri trke bio poslednji. Prema poenima, poslednji na tabeli sedmog trkačkog dana bio je Dragan Hadžić i to zbog prekršaja nad svojim timićem Milošem Đokićem. Hadžić, inače vodeći u klasi VIII Karting šampionata Srbije, je trenutno poslednji na tabeli generalnog plasmana SOR karting šampionata.

Ana Petrović, dotadašnja vodeća u generalnom plasmanu A lige, nije uspela da sačuva prvo mesto. Prestigao ju je Đapa i to za 14 poena. Treći je Simić sa poenom manje od Ane. Ako gledamo broj poena koji nosi samo GP trka, 40, dakle, za sedmu šampionsku titulu konkuriše prvih šest trkača: pored vodeće trojke tu su još i Radovanović, Branislav Jakić i Gošić. Milena Petrović je sedma sa 46 poena zaostatka iza vodećeg Đape, odnosno Dragan Jovanović sa 53 boda .

Najbrža trka je bila treća trka A lige – Simić i Đapa su bili samo sekund, odnosno, dve – sporiji od deset minuta za čitavih 14 krugova. To je najbrže odvezena četraestokružna trka ove sezone!

B liga

Zlatnu medalju u B ligi osvojio je Đorđe Štulić. Srebro je uzeo Milan Đurić, a bronzu Neven Bujić. Najlepša trka čitavog trkačkog dana je bila ona koju su vozili članovi prve grupe B lige. U konstantnoj borbi za prvo mesto su bili Ćalić, Teofilović, Đurić, Novaković, Štulić. Iz krivine u krivinu se raspored menjao, a najviše koncentracije je imao mladi Štulić. Po završetku trke dobili su i aplauz iz bašte Cluba FrkaTrka.

Na tabeli sedmog trkačkog dana, četvrti je bio Teofilović ispred Branka Draškovića i Ivana Grujića.

Na tabeli generalnog plasmana, i dalje vodi Zoran Ćalić sa 39 poena prednosti u odnosu na Srećka Novakovića. Treći je Goran Teofilović, četvrti, Đurić, a peti Štulić.

Naredni – osmi – trkački dan će se održati 26. septembra.

SOR Vesti

Komentari su zatvoreni.