MENI
Svečano otvaranje CEZ trke na Ada Huji

Sa Ada Huje u Brazil

Milica Vojvodić, Uroš Stevanović i Luka Marković

Uroš Stevanović stari novi šampion klase 3

20. 09. 2018. Comments (0) Views: 1636 Karting

Fudbal je ljubav – karting je uživanje

Uvreženo mišeljenje da pojedinac u isto vreme ne može biti jako dobar u kolektivnom, odnosno individualnom sportu, iz korena čupa Filip Jenić novi šampion rotaks junior klase Otvorenog prvenstva Srbije i ujedno levi bek kategorije mlađi pioniri FK Rad. Odličan učenik sedmog razreda Osnovne škole „Drinka Pavlović“, ima vremena za ljubav i uživanje, odnosno za fudbal i karting, ali pre svega za porodicu i drugare iz razreda.

Filip Jenić na Ada Huji sa drugarima iz FK Rad

Filip Jenić na Ada Huji sa drugarima iz FK Rad

Samo tri dana po završenom šampionatu mlađani Jenić našao se na slatkim mukama, da li za vikend da otputuje u Nemačku na Trofej Evrope, izuzetno prestižno takmičenje Starog kontinenta u kartingu ili da u nedelju zaigra protiv Crvene Zvezde.

– Obečao sam treneru da ovaj vikend neću da preskočim, jer sam prethodnog bio na Ada Huji na karting trci. Volim Zvezdu, a san mi je da igram protiv njih – kratko i jasno saopštio je Filip posle treninga.

Sa nepunih pet godina, tačnije 2010. dobija priliku da se oproba u kartingu, da bi samo tri sezone kasnije postao i šampion Austrije u klasi rotaks mikro maks. Već naredne godine Jenić postaje vicešampion Evrope, a 2015. osvaja titulu šampiona Centrale i Istočne Evrope, ujedno i šampionate Austrije i Mađarske u rotaks mikro maks klasi. Dve sezone za tim, vozio se u prvih pet.

Ove godine po prvi put učestvuje na domaćoj sceni i to pre svega zahvaljjući činjenici da su se takmičenja preklapala, odnosno da su trke za Centralnoevropsku zonu CEZ i Sportstil kup bodovane i za Otvoreni šampionat Srbije.

– Kada je u pitanju karting uvek sam učestvovao u šampionatima gde je vladala jaka konkurencija, jer je to bio jedini način da napredujem i ovladam veštinom. Ove godine sticajem okolnosti CEZ i Sportstil kup trke bodovane su i za Otvoreni šampionat Srbije u klasi rotaks junior, tako da sam zapravo osvajao bodove na tri polja. U Otvorenom sam bio najbolji i svakako mi je drago zbog toga, dok sam CEZ i Sportstil kup završio na drugom mestu, tačnije osvojio sam vicešampionske titule – jasan je osnovac Jenić.

Kako smo za karting rekli da je uživanje, a moguće i profesija, za fudbal koji znamo da je ljubav vezuje se od kako je upisao prvi razred Osnovne škole. Počeo je u Olimpu i preko Dušanovca došao u Rad. Uredno trenira i čeka da se i na travnatom tepihu istakne kao i na karting stazi. Od sportova voli još stoni tenis, košarku i plivanje.

Sve pomenuto ga ne sprečava da ima sve petice, da tečno govori nemački i engleski i ujedno bude pokretačka snaga u odeljenju kada su sportske aktivnosti u pitanju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *