MENI

Iz šupe do zvezda

PRIKOLIČARI DRAGOJ-VASILJEVIĆ TREĆI U NEMAČKOJ

10. 08. 2017. Comments (0) Views: 534 Motociklizam

Drugi okršaj „zoljica“ u Kuli 19. avgusta

Prva trka Moped Endurance Cup-a vožena je 29. jula na stazi Kart moto centra Ada Huja u Beogradu i zabeležila je neverovatnu posećenost.

mec_1_web_77

Trideset i dve ekipe sa po tri vozača pojavilo se na prvoj zvaničnoj trci Kupa, ali je usled kvarova 29 ekipa uspelo da startuje trku. Većina timova je svoje mopede i dovezla do cilja.
Pogledajte kako je bilo na Adi Huji.

Druga trka kupa vozi se na stazi Motodroma Kula u istoimenom vojvođanskom gradu. Najbrži mopedisti koji uživaju u ljutim četvoročasovnim borbama sastaju se u noći između 19. i 20. avgusta. Start trke planiran je za 23:00, dok treninzi kreću već od 20:00.

Ovog puta se očekuje još veći broj ekipa koji će se za start u trci morati da se kvalifikuju kroz kvalifikacione treninge. Na žalost, ekipe koje se ne nađu u 30 najbržih moraće da se bolje pripreme za treću trku.

Koncept trka izdržljivosti je veoma zanimljiv i do sada ne viđen u Srbiji. Tri vozača smenjuju se na jednom mopedu tokom četiri časa, koliko trka traje. Tokom trajanja trke vozačima i timovima dozvoljene su sve popravke na mopedima, kao i dolivanje goriva.

Pravo učešća u trci imaju komercijalni mopedi zapremine do 50ccm sa automatskim menjačem, a kao što je i očekivano najbrojniji su vozači Tomos Automatika.

Nakon Kule, do kraja sezone voziće se još tri trke.

Komentari su zatvoreni.