MENI

Bogdanić rutinski u mini rotaks klasi

Najava sezone SSKS 2022

SSKS prvenstvo startuje u Jagodini

Nemanja Jovanović CEZ Kečkemet april 2022

11. 04. 2022. Comments (0) Views: 770 Karting

Jovanovićevi problemi sa kočnicom u Kečkemetu

Dva člana Serbijan rejisng tima (SRT) predstavljali su domaće snage u kategoriji juniora na takmičenju održanom u susednoj Mađarskoj koje bodovano za Centralnoevropsku zonu (CEZ). Posle nedeljnih okršaja u Kečkemetu Nemanja Jovanović je zbog problema sa kočnicom završio na osmom, a Lazar Timarov na 10. mestu.

– Trka u Mađarskoj za Centralnoevropsku zonu donela je nove momente u našem timu. Zadovoljni smo ritmom i vremenima, ali ne i rezultatima. Počev od nezvaničnih treninga koji su održani po kiši išao sam odlično, čak sam u jednoj sesiji imao i najbolje vreme. Na kvalifikacijama sam zbog preticanja na prvoj trci „morao“ da startujem sa pete pozicije i završio kao četvrti. Međutim, već tada sam shvatio da mi se karting ponaša, da tako kažem čudno, mnogo je klizao. Drugu trku nisam završio, jer sam izleteo. Na trećoj sam startovao sa desetog mesta i završio na osmom, da bi tek posle svega ustanovili da je crevo od kočnice probušeno, najverovatnije zbog kontakta sa podlogom. Mikroskopska rupa, ali dovoljna da mi pokvari rezultat. U ukupnom zbiru sam osmi u konkurenciji juniora. Klupski kolega Timarov, nije završio treću trku, jer je prilikom izletanja oštetio karting, tako da je u ukupnom zbiru deseti – rekao je Nemanja Jovanović.

Već koliko narednog vikenda Kečkemet će biti domaćin takmičenja za Centraloistočnu Evropu (CEE) na kojoj će predstavnici SRT uzetu učešće.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *