MENI

Mala sportska zvezda, veliko ime: Nova Opel Corsa GSi

Škoda Karoq Netauto 2018. u Srbiji

21. 03. 2018. Comments (0) Views: 787 Industrija, Kia

Prodaja Sportaga širom sveta dostigla 5 miliona

Značajna prekretnica 25-godišnjice Sportaga

Kia Sportage generacija 1

Korporacija Kia Motors ovih dana slavi značajno dostignuće – od početka 90-ih prošlog veka prodato je čak 5 miliona primeraka sportskog terenca Sportage, globalno najprodavanijeg modela ovog južnokorejskog branda.

Sportage, premijerno predstavljen 1993., nakon četiri generacije u svojoj 25. godini došao je do značajne prodajne prekretnice. Najnovija generacija modela, predstavljena 2016., je najpopularnija do sada – u 2017. godini Sportage je mesečno našao oko 38.000 novih kupaca.

“Vrlo smo ponosni da smo s našim prodajnim hitom dostigli ovu prekretnicu. Rastuća popularnost Sportaga govori o širini njegove privlačnosti kod kupaca širom sveta,” kaže Ho Sung Song, izvršni potpredsednik globalnog poslovanja. “Sportage je već od 1993. godine merilo uspešnosti u razredu kompaktnih sportskih terenaca, a njegov uspeh je zaslužan i za nastanak različitih Kijinih sportskih terenaca i krosovera – kao i nekoliko novih modela, koje uskoro predstavljamo.”

Dve godine zaredom najprodavanija Kia

U 2016. i 2017. je Sportage prestigao Rija i postao globalno najprodavaniji model Kije. Povećana prodaja Sportaga u januaru i februaru 2018. – 36.632 i 32.930 vozila – je razlog za novi proizvodni rekord.

Sportage 1991. godine predstavio ideju ‘urbanog sportskog terenca’

Sportage je javnosti prvi put predstavljen 1991. na salonu automobila u Tokiju. Kao koncept ‘urbanog SUV-a’ je utelovljavao ideju kompaktnog, praktičnog sportskog terenca, primerenog za upotrebu u različitim sredinama. Prva generacija Sportaga je bila trenutni hit, jer su ih ukupno prodali više od 500.000.

Prodaja druge generacije Sportaga je za 7 godina dostigla čak 1.223.776 primeraka. Treća generacija modela je do miliona prodatih primeraka došla za samo 4 godine, čime je Sportage dostigao dva miliona za 6 godina postojanja.

Četvrta, sadašnja generacija Sportaga donosi odvažan i progresivan dizajn, dok istovremeno nudi veću praktičnost i veliki izbor tehnologija zaduženih za udobnost i bezbednost. Njegovi motori i menjači omogućavaju nižu potrošnju goriva i bolje performanse, zbog čega zadovoljavaju različite potrebe najzahtevnijih kupaca.

Azer Šarić
PR Manager

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *