MENI
Milovan Vesnic prvi na treninzima u Austriji.

Milovan Vesnić prvi na treninzima u Austriji

Stefanovski domaćinski u Skoplju

12. 05. 2013. Comments (0) Views: 603 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Zlatiborac nadvisio Alpe

Sezonu 2013 šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama Milovan Vesnić je započeo duplom pobedom na Hungaroringu u Mađarskoj. U istom stilu završen je i drugi trkački vikend u Austriji autodromu Red Bul ring. Promoter Zlatibora i Opštine Čajetina nadviso je Alpe i sa maksimalnim učinkom vraća se u Srbiju.

ZlatiborAlpiPosle odlično odrađenih treninga Vesnić je u obe trke uspeo da odbrani prve pozicije i od starta do cilja bez većih problema zabeleži nov uspeh za srpski auto sport na internacionalnoj sceni. Našem automobilisti posao je bio olakšan kada su negde na polovini prve trke, nakon bespomučne jurnjave za našim šampionom, pokraj staze ostala oba Lotusa Češkog tima KT Motorsport. Aktuelni šampion serije, Marek Fried, pokušaće ovaj vikend da što pre zaboravi jer nije osvojio ni bod. Kako je iza Vesnića tek četiri od osamnaest trka rano je za radovanje, ali dosadašnji rezultati daju mu zapravo da se nada najboljem.

– Prva trka bila je dosta zanimljiva i dinamična. Češki automobilista je krenuo dosta dobro. Kako smo veoma brzo počeli da pristižemo sporije takmičare iz „slabijih“ klasa opasno je pretio. Uspeo sam da ga držim na odstojanju, a onda je negde u osmom krugu morao da odustane. Marek i njegov timski kolega Mandelik, imali su kvar na motorima svojih Lotusa. Najveći konkurent do kraja trke bio mi je Austrijanac Peter Šober sa BMW specifikacije S2000. Do početka druge trke Česi su uspeli da reše problem samo na Lotusu Petra Mandelika koji ipak nije uspeo da me ozbiljnije ugrozi iako je na stazu jednom izlazilo i vozilo sigurnosti, pa se razlika koju sam napravio istopila. Kompletan tim je odradio fantastičan posao, za sada idemo po planu ali sezona je duga – rekao je Vesnić.

Sledeću trku Vesnić bi po planu trebao da vozi u Mađarskoj 15. juna na stazi Panoniaring.

REZULTATI:

1. Milovan Vesnić, 2. Peter Šober, 3. Adam Repecki

Komentari su zatvoreni.