MENI

Lakmus papir na Ada Huji

Milan Nikolić šampionski na pozivnoj trci

15. 10. 2017. Comments (0) Views: 1072 Karting

Pozivna trka u znaku KF 3 klase

Pozivnu karting trku na Ada Huji pod sloganom „svi zajedno za kraj sezone“, obeležili su fer i korektni dueli u četiri klase, a po rekacijama publike najzanimljivija i najuzbudljivaija bila je treća trka klase KF 3. Istini za volju i u ostalim klasama nije manjakalo uzbuđenja i briljantne vožnje.

Jedino iznenađenje, neki će reći za neupućene je broj takmičara. U četiri pomenute klase učestvovalo je 29 takmičara. Valja reći da su pojedinci posle subotnjih treninga napustili kartodrom, drugi su pak zbog privatnih obaveza bili opravdano odsutni, a oni treći… No, oni koji su hteli da veruju u brojnost, očekivali su da će biti više od 40 trkača, ali u svakom slučaju dobrog trkanja nije nedostajalo.

Prva od tri trka koliko je voženo, startovana je po principu pozicije se izvlače iz šešira, što je imalo draž, da bi pozicije za drugu bile određivane na osnovu plasmana iz prve, a za treću iz druge. Čast da otvore finale finala u kartingu pripalo je najmlađima u klasi 60. Andrej Petrović se nije dao iznenaditi ni jednog trenutka, ali su se zato Luka Marković i Andrej Dobrota junački borili na radost malobrojne publike

Već pomenuta klasa KF 3, nekako je obećavala najviše. Milan Nikolić, Mateja Soldat, Uroš Stevanović i Filip Janjić su u trećem okršaju pokazali svu lepotu karting sporta. Jedan drugom na braniku od prvog do poslednjeg kruga. Fer i korektno, a u isto vreme žestoko i napeto, držali su pažnju publici dok nije „pala“ crno bela zastavica. Gromoglasnim aplauzom pozdravili su golobrade trkače, ali i dve devojčice Saru Živanović i Aleks Lazarac, za koju je bitno istaći da je debitantkinja.

Klasa hobi protekla je bez nekih velikih iznenađenja, kada je u pitanju pobednik, što se isto može reći i za KZ 2 ili klasu šiftera kako je popularno zovu. Karting sa menjačem svakako je posebno zanimljiv za vožnju, ali i za gledanje počev od starta kada sa startne pocije izleću kao iz katapulta.

Plasamani

Klasa 60 : A. Petrović, 2. L. Marković, 3. A. Dobrota

Klasa KF 3 : 1. M. Nikolić, 2. M. Soldat, 3. F. Janjić

Klasa Open : 1. G. Janjič, 2. D. Radovanović, 3. P. Spasojević

Klasa KZ 2 : 1. V. Đurić, 2. L. Purčar Vojnić, 3. T. Purčar Vojnić

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *