MENI
Xross Hard Enduro Reli Zlatibor 2021 d

Joža Norbert najbrži vozač prvog dana na Zlatiboru

Xross Hard Enduro Reli Zlatibor 2021

Rumun Norbert dominirao na Zlatiboru

Xross Hard Enduro Reli Zlatibor 2021 c

25. 09. 2021. Comments (0) Views: 906 Motociklizam

Joža Norbert zadržao vodeću poziciju

Drugi dan Xross Hard Enduro Relija vodio je vozače od Zlatibora na 100km dugu vožnju do Tare, a potom nazad na Zlatibor. Pred njima je bila tehnički zahtevna staza, sa puno kamenitih deonica, klizavih uzbrdica i potoka. Međutim, čini se da i nije bila toliko teška rumunskom vozaču Joži Norbertu koji je zadržao vodeću poziciju i prvi prošao kroz cilj među vozačima PRO klase.

Reli je startovao na prelepim proplancima Zlatibora, a vozači su se odatle zaputili (nazad) na Taru. Većina njih vrlo dobro poznaje sve ono što ova planina nudi, zahvaljujući prethodnim trkama. Međutim, bilo je onih koji su se po prvi put susreli sa teškim terenom na Tari. Čuveni Mihin potok našao se na trasi relija, kao i Mišolovka i neke druge uzbrdice. Kao i uvek, Mišolovka je zadavala glavobolju i najboljim vozačima. Teško su uspevali da se uz ovu uzbrdicu popunu iz prvog puta. Nekima od njih bila je potrebna pomoć posmatrača koji su izvlačili motore uz kamenitu uzbrdicu.

Trasa je bila zahtevna za sve tri klase – PRO, EXPERT i HOBBY. Iako su na cilj dolazili vidno umorni, vozači su bili zadovljni svime onim što je Tara stavila pred njih. Divlja lepota, miks izazovnih i terena za uživanje u vožnji. Ili kako je većina njih prokomentarisala – “pomalo kamenito, ali odličan hard enduro.”

Stanje na tabeli se nije promenilo u PRO klasi, Joža Norbert je došao prvi na cilj, pratili su ga Toni Mulec i Žolt Varga. Najbrži vozači u EXPERT klasi bili su Matija Kovačić, Marko Petelin i Marko Goršek. Najbolji među HOBBY vozačima bili su Boštjan Šturm, Martin Lindtner i Peter Gorišek.

Jedva čekamo da vidimo šta nosi Dan 3 kada će vozači startovati sa Zlatibora i uputiti se na 100 km dugu vožnju do Mokre Gore.

Preuzeto: Xross-team.com

Foto: Todor Stamenković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *