MENI

Švajcarski na vreme da se zna

Novi vrhunski dizel motor za Opel Insignia perjanicu

4. 09. 2017. Comments (0) Views: 2372 Industrija

Chivas Best of Show za Rolls Royce Phantom III iz 1937

KONKURSOM ELEGANCIJE 2017 KOD BEOGRADA NA VODI ZAVRŠENO 7. IZDANJE SPEKTAKLA – 24 SATA ELEGANCIJE by CHIVAS – JEDINSTVENOG FESTIVALA KLASIČNIH AUTOMOBILA I VRHUNSKOG UMEĆA RUČNOG RADA

Najvažniji događaj sveta automobilizma u Jugoistočnoj Evropi, KONKURS ELEGANCIJE 2017 u okviru manifestacije 24 sata Elegancije by Chivas, imao je svoju briljantnu završnicu u Beogradu tokom vikenda, sa spektakularnom izložbom najlepših oldtajmera koji su blistali na platou kod Beograda na Vodi i oduševili mnogobrojne posetioce na omiljenom šetalištu glavnog grada.

Centralni događaj ovog nesvakidašnjeg festivala izuzetnosti, sedmog po redu, koji u Beograd dovodi najznačajnije svetske brendove i najcenjenije kolekcionare klasičnih automobila, impresionirao je izložbom lepotana na 4 točka iz čitavog sveta kako prisutne tako i žiri predvodjen cenjenim kolekcionarom Anthony Hertzberger iz Amsterdama.

Žiri je odlučio da ovogodišnji dobitnik trofeja Chivas Best of Show – priznanja za najlepši automobil izložbe – bude elegantni Rolls Royce Phantom III iz 1937, vlasnik Tiriac collection, a titulu Best in class dobili su metalni lepotani Ferrari Dino, Franka Lombardija iz Milana i senzacionalni Ferrari 275 Nikole Livona iz Udina. Na ovaj način se obeležila se i 70.godisnjica Ferrarija. Posebnu nagradu evropskog magazina Heritage&Tradition, čiji žiri su činili specijalni gosti iz Monte Carla i Tokija, Juan de Tamenne i Manabu Kato, dobio je prekrasni crveni oldtajmer Minerva iz 1926, ujedno i najstariji automobil na konkursu, koji je predstavio cenjeni slovenački kolekcionar Božo Šef.

Kao najlepši automobil konkursa po oceni Srpskog Saveza za Istorijska vozila, ko-organizatora manifestacije, je proglašen Bentley R type iz kolekcije Uroša Savića, a pratili su ga Jaguar E type V12 Akse Aksentijevića i Cadillac de Ville iz 1957 godine Nikolić Slobodana iz Beograda.

Futurističku viziju automobila i specijalnu promociju domaćeg dizajnerskog umeća je obeležila i izložba prvog srpskog superautomobila AQOS, cenjenog industrijskog dizajnera Saše Milovančevića, a posebno lep deo dogadjaja je bila i izložba umetničkih radova slikara Branimira Petrovića, koji je oslikao neke od najlepših oldtajmera na svetu.

Zahvaljujući naporima osnivača manifestacije, gospodinu Aleksandru Đorđeviću u saradnji sa Daliborom Ružićem, predsednikom Srpskog Saveza za Istorijska vozila (SSIV) i uz veliku podrsku Oldtajmer kluba Beograd, naša prestonica je još jednom potvrdila svoju poziciju evropskog grada sa jedinistvenim nasledstvom koji još od 30-ih godina prošlog veka ceni automobilsku kulturu.

Organizatori već 7 godina kreiraju ovaj spektakularni događaj, koji je u kalendaru mnogobrojnih svetskih kolekcionara ali i Beogradjana, za koje je 24 sata Elegancije by Chivas, pravi praznik kulture oldtajmera.

Vise informacija na www.24hoursofelegance.com

  • _DJT5714
  • _DJT5736
  • _DJT5740
  • _DJT5741
  • _DJT5833
  • _DJT5865
  • _DJT6003
  • _DJT6573
  • _DJT7007
  • _DJT7024

Komentari su zatvoreni.