MENI

Subotiću prvo mesto u generalnom na Tari

Dragan-Stojković-Verba-i-Uroš-Brkić-Beranovac-20-VI-2020-800x510

Dragan Stojković najbrži u najjačoj diviziji

Beranovac staza S

10. 06. 2022. Comments (2) Views: 551 Autosport, Kružne trke

Pola veka Beranovca

Drugog vikenda juna velikim jubilejom 50 godina od prve trke na Beranovcu nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača motora i kamiona nadomak Kraljeva, nastavlja se sezona Otvorenog šampionata Srbije na kružnim stazama. Organizator je KV rejsing tima iz Kraljeva, pod pokroviteljstvom Sportskog auto karting saveza Srbije i Grada Kraljeva.

Nekoliko noviteta, barem za veći deo ljubitelja auto sporta, priredili su vredni organizatori. Prvi novitet je da će „Nagrada Kraljeva 2022“ pod promotivnim nazivom „Beranovac 50. godina“ biti održana najvećim delom na sasvim novoj stazi, a drugi da se KV rejsing centar zove „Radoš Vasović“, što je više nego dovoljno razloga da tokom predstojećeg vikenda publike bude kao u stara dobra vremena.

Program takmičenja predviđa aktivnosti na stazi II Beranovac u trajanju od tri dana. Petak je rezervisan za tehnički prijem i verifikaciju na pomoćnoj stazi kod starta, a nastavak sledi sutradan u subotu od 7 do 8 časova. Već od 9 časova takmičari će moći da se na plaćenom treningu upoznaju sa konfiguracijom staze. Prvi zvanični trening na programu je u 12.30 časova u trajanju od 15 minuta za svaku diviziju, a drugi od 15 sati.

Nedelja u ranim prepodnevnim satima rezervisana je za zagrevanje po divizijama. Start prve trke divizije 1 zakazan je za 13. časova. Sve divizije voziće po 16 grugova, što ukupno iznosi 64 km, izuzev „pete“ gde se nadmeću takmičari u starovremenskim spravama koji će voziti sedam krugova, odnosno 28 kimometara.

Organizator je za najbrži krug u klasama I i II pripremio „ŠEKIJEV PEHAR“.

Staza II Beranovac

Staza II KV rejsing centra „Radoš Vasović“ Beranovac – Kraljevo se sastoji od 12 krivina, tri pravca i dva mosta. Od ukupno 4000 metara, 25% staze ima uspon, odnosno 15% je na nizbrdici.

Tagovi: , , ,

2 odgovora na Pola veka Beranovca

  1. Nixi kaže:

    Nije nekadašnji. Poligon je i dalje u vlasništvu Vojske Srbije i koristi se za obuku i potrebe vojske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *