MENI

WTCC, Salzburgring – Udes na startu druge trke (VIDEO)

PODIJUM ZA PAVLOVIĆA I PODRŠKA „LAMBORGINI SUPER TROFEJA“ SRBIJI!

25. 05. 2014. Comments (0) Views: 481 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Karamišev dva puta pobednik, Vesnić 5. i 7. u klasi

Rus Nikolaj Karamišev osvojio je obe trke pete runde Evropskog kupa turing automobila na Salcburgringu. Trkač Kampos rejsinga izveo je poseban podvig u trci 1, u kojoj je po kazni startovao sa poslednje, 25. pozicije, a već u osmom krugu stigao je do prvog mesta u apsolutnom poretku.

Vesnic

Njegov rival iz Kampos rejsinga Igor Skuz napravio je preskupu grešku u trci 1 – pri obilaženju za krug, udario je u vodeću „fijestu“ u S1600 klasi i morao je da odustane. Lako je moguće da taj će taj incident prelomiti takmičenje u najjačoj ETCC klasi – ako Karamišev u preostale dve runde ne bude grešio, kup je praktično njegov.

Mikica Vesnić završio je trku 1 na petom mestu u klasi. Matejovski i Fišer držali su prve dve pozicije, Vesnić treću, i kada ga je Fulin napao, srpski vozač nije pružio prejak otpor. Međutim, u poslednjem krugu prvog takmičenja Mikicu je pretekao i Turčin Kan Ender, što je ipak imalo i pozitivnu stranu – kao osmi u ukupnom poretku, Vesnić je imao pol poziciju u trci 2.

U drugoj trci Vesnić je startovao prerano. Već u drugom krugu morao je po kazni da prođe kroz boks, pa je s prvog mesta pao na ukupno 19. Do cilja je sebi prokrčio put do ukupno 15. mesta, a sedmog u klasi.

izvor: serbiaring.com

Komentari su zatvoreni.