MENI
TEK ULAZI U RITAM Gabor Sagmajster

Bez greške u navigaciji

ŽESTOKO PO FREŠ FREŠ PRAŠINI Gabor Sagmajster

Sagmajster pregrmeo peti dan

LAKŠE MANEVRIŠE SA POLUPRAZNIM REZERVOAROM Gabor Sagmajster

8. 01. 2013. Comments (0) Views: 495 Dakar, Motociklizam

Lagano podizanje tempa

Gabor Sagmajster posle četvrtog dana 35. Dakar relija u konkurenciji motociklista zauzima 74. mesto u generalnom plasmanu. Polako ali sigurno jedini predstavnik Srbije na maratonskom reliju, podiže tempo, a u prilog tvrdnji govori i 72 pozicija na četvrtom brzinskom ispitu.

 LAKŠE MANEVRIŠE SA POLUPRAZNIM REZERVOAROM Gabor Sagmajster – Prvih 20 kilometara vozili smo kroz oblake prašine, da sam na trenutak pomislio da nikada nećemo izaći iz istih. Posle toga smo išli više od 30 kilometara obalom pored Pacifika i mogu reći da sam uživao u potpunosti. Četvrti specijalni brzinski ispit odlikovale su česte promene terena, tako da je bilo potrebna maksimalna koncetracija. Sama promena podloge iziskuje i promenu ritma, ali u svakom slučaju zadovoljan sam danom koji je definitivno iza mene. Vozio sam malo brže u odnosu na prethodna tri dana, ali to još uvek nije maksimum. Ne želim previše da rizikujem i da napravim glupost u prvom delu takmičenja, samo zbog nekoliko minuta, odnosno pozicija. Takmičenje je još u ranoj fazi i bitno mi je da stignem do cilja, bez padova i oštećenja takmičarske sprave – prvi je komentar Sagmajstera.

Iako ga do kampa deli još par stotina kilometara Sagmajster ne oseća umor, a u pauzi za dolivanje goriva, iskoristio je priliku da se telefonom javi vernoj publici i predstavnicima javnog informisanja.

– Zahvaljujući Zoranu Ivanoviću kondicionom treneru, imam snage na pretek i ne osećam nikakav umor i posle nekoliko sati u sedlu motora na brzinskom ispitu. Što se tiče motora potpuno sam zadovoljan kako radi, jedino sam primetio da kada imam manje goriva u rezevoaru, lakše manevrišem, što je i te kako bitno. Međutim, nisam baš rad da se kockam sa količinom goriva, zbog mogućnosti greške kod navigacije, a nije baš pametno ostati bez pogonskog goriva tokom specijale. Istina je da odlično vladam navigacijom, ali…

Komentari su zatvoreni.