MENI

Dan za opuštanje Misica

Marina Lazić prva Mis sveta auto moto sporta

15. 09. 2017. Comments (1) Views: 1642 Autosport, Kružne trke

Beranovac, jedna priča s mnogo raspleta

Posle prinudnog otkazivanja planirane oktobarske trke na Batajnici, autodrom Beranovac biće domaćin poslednje trke Šampionata Srbije na kružnim stazama. U organizaciji domaćeg „Beep Beep“ tima, a pod sloganom „Beranovac, jedna priča“ entuzijasti okupljeni oko ekipe porodice Lazarević pripremaju pravi spektakl za završnicu sezone.

Trka u Kraljevu je dupla, pa će subota, 16. septembar, biti dan put aktivnosti na dobro nam znanoj pisti vojnog poligona. Zvanični trening broj jedan startuje u 11 časova, drugi trening predviđen je za 13:00 sati, a početak prve trke u četiri divizije zakazan je za 15:30.

U nedelju, 17. spetembra neće biti zvaničnih treninga, jer će posle jutarnjeg zagrevanja u 12:00 časova uslediti svečano otvaranje, a odmah potom sledi i start druge trke vikenda. Interesantno je da će divizije I i II, tačnije popularne klase „jugo hibrid“ i „jugo mali N“ na subotnjoj trci startovati u inverznom raspordu s treninga, dakle vlasnik najboljeg vremena kreće s 10. pozicije, drugog s devete i tako redom, sve po ugledu na takmičenja u poznatim evropskim i svetskim serijama!

S obzirom da su ovo dve završne trke sezone, to će i draž raspleta u borbi za titule biti još veća. u najmanjoj klasi, „mali N“, domaći vozač Đorđe Ristić ima lepih 36 bodova prednosti nad Nikolom Lazarevićem, odnosno 40 u odnosu na Miloša Paunovića. Pošto je u opciji osvajanje još 51 boda u ove dve trke, teoretske šanse ima i Čačanin Vladimir Đurović.

Slična situacija stoji i u „hibridu“, gde vodi Viktor Davidovski sa 102 boda, aktuelni šampion Nastasijević je sakupio 75, trećeplasirani Časlav Tošić ima 62, dok Petar Miloradović na svom kontu ima tačno polovinu bodova u odosu na trenutno vodećeg Makedonca.

U klasi III, do 1.400 kubika N, je takođe poprilična gužva- lider Vojnović ima 88 bodova, tačno 20 „fali“ Dragan Filipović, a pravo da se nadaju imaju i Vuk Radenković i Milovan Ratković.

U klasi IV, do 1.400 kubika E1, Nenad Savić i Marko Vukašinović, a bodovna prednost je na strani popularnog Nešeca. U klasi VIII do 2.000 kubika E1, Aleksandar Marinković je marljivim sakupljanjem bodova stigao u priliku da se bori za titulu s Aleksom Radojkovićem, koji ima dodatni problem jer mu je u pripremi automobila za finalnu trku stradao motor u „ford fokusu“, te je rentiranje neke sprave jedino rešenje da se spasi šta se spasiti može.

U najjačoj klasi IX, do 2.000 kubika SP, Darko Božilović je na korak od trona, ukoliko se u njegovoj klasi pojavi dovoljan broj takmičara za bodovanje, jer su mnogi ove sezone imali teške udese,kvarove i malere.

Što se tiče popularnih „fićista“ u njihovog Kupa, Marko Pavlović je već overio titulu u klasi I, dok je Nikola Ekmeščić nadomak trijumfa u jačoj klasi, mada ambiciozni Aleksandar Radisavljević svakako neće dozvoliti da Bajinobaštanac lako dođe do lovorika, uprkos zaostatku od 25 bodova.

I rasplet u klupskom okršaju dolazi do vrhunca, s obzirom da AKSK „Crvena zvezda“ ima pristojnih 37 bodova prednosti nad „KV racing“- om, a svoju šansu iz prikrajka čeka i ASU „Oracal polikarbonati“.
Da stvar bude još lepša, organizator „Beep Beep“ tim je tokom oba dana obezbedio direktne prenose trka!
Pored portala i društvenih mreža SAKSS- a, prenos ide i na internet portalu nacionalnog servisa RTS, kao i već tradicionalno na sportskoj televiziji SOS kanal i njihovom internet sajtu.

pr.sakss

Tagovi: , , , , ,

Odgovor na Beranovac, jedna priča s mnogo raspleta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *