MENI
LiveProduction1MECJagodinaPress

Spektaklom u Jagodini prekinuta dominacija ekipe iz Zrenjanina

Zrenjanin za finale brzinskog i moto klasik šampionata

9. 09. 2019. Comments (0) Views: 500 Motociklizam, Motokros

Marko Kostić najbrži u Virovu

Sedmi okršaj za Otvoreni i nacionalni šampionat Srbije u moto kros disciplini koji je održan na stazi Virovo nadomak Arilja dvostrukom pobedom obeležio je Marko Kostić kandidat za šampionsku titulu u klasi MX 1. Istovetan rezultat u klasi MX 85 ostvario je Vuk Drmanac, odnosno u MX B Mark Češko. Moto klub Ere učinio je maksimum napora da uslovi na stazi budu odlični, kako bi učesnci u svim klasama imali mogućnost da se istaknu, tačnije osvoje maksimalan broj bodova i pruže publici pregršt uzbuđenja i neizvesnosti.

MK Virovo divizija klasa MX 3 i MX S MK Virovo divizija klasa MX 3 i MX S

Čast da otvore takmičarski dan pripao je takmičarima klasa MX 3 i MX S koji su jedini vozili u diviziji, mada je ruku na srce moglo još koja da se upriliči. Viktor Lang je slavio u prvoj, odnosno Vlade Rajević u drugoj trci klase MX 3. Kako druga ima prednost na najvišem stepeniku pobedničkog podijuma našao se Rajević. Preslikano stanje viđeno je u MX S klasi na relaciji Vlatko Provodovski i Branko Radanov.

MK Virovo Danilo Crnjanski 65 i Aleksa Milosavljević 24 MX 65

MK Virovo Danilo Crnjanski 65 i Aleksa Milosavljević 24 MX 65

Sledeći su bili najmlađi takmičari klase MX 65. Pažnju publike u prvoj trci privukao je duel Danilo Crnjanski – Aleksa Milosavljević. Sa puno neizvesnosti uz preticanje i maksimalno navijanje publike nije se znalo ko će prvi kroz cilj dok u jednoj od krivina Milosavljević nije pao. To svakako je umanjuje uspeh Crnjanskog u prvoj vožnji. U drugoj trci Aleksa se nije da iznenaditi, tako da su zamenili mesta.

MK Virovo start klase MX 85

MK Virovo start klase MX 85


Veseli amateri odnosno klasa MX B pripala je već pomenuto Češku koji je briljantno odradio posao. Vredan pomena je drugoplasirani Đorđe Čolović koji je sračanošću i snagom nadoknađivao nedostatak tehnike, tako se moglo čuti pored staze. Vuk Drmanac je dominirao u MX 85 klasi, a prateći vokal bio je Aleksa Milosavljević sa dva druga mesta.

Dupla pobeda u klasi MX 1 gde se nadmeću najbolji i najspremniji, krem društvo moto kros discipline minulog vikenda pripala je Marku Kostiću, može se reći sasvim zasluženo. Draž u prvoj trci i obilje neizvesnosti dao je Miloš Đorđević koji je opasno pritiskao Kostića juniora, što nije bio slučaj u drugoj vožnji.

MK Virovo V. Jablanović i N. Petrović MX 2

MK Virovo V. Jablanović i N. Petrović MX 2

Finale finala u obe trke dana pripalo je klasi MX 2 gde su dva takmaca imala šta da pokažu, ne tako brojnoj publici. U prvoj vožnji Vukašin Jablanović je slavio, da bi u drugoj to zadovoljstvo morao da prepusti raspoloženijem za nademtanje Nenadu Petroviću.

OTVORENO LICITOVANJE O FINALNOJ TRCI

Tokom takmičenja u Arilju moglo se čuti da je pomenuta trka finalna u šampionatu Srbije, a u isto vreme i da nije. U kalendaru MSS stoje još tri termina, Tovariševo, Globare po upitnikom i Bačka Topola. Sve u svemu slobodno se licitovalo koliko će još biti trka do kraja.

Pojedini vele biće još dve sasvim sigurno, jer uvek nekome nedostaje jedna trka zbog titule, a čulo se i zbog Zlatne kacige. Drugi pak vele da će biti tri, ali da umesto Globara „uskače“ Sterlište u Dupcima, a finale u B. Topoli. Živi bili pa videli.

MK Virovo mlade snage moto krosa

MK Virovo mlade snage moto krosa

Jedno je sigurno, komisija za moto kros je u obavezi da donese odluku, tačnije da se sve takmičare blagovremeno obavesti i finalnoj trci, jer opšte je poznato da ista ima poseban status, drugim rečima da se bez obzira na broj takmičara u klasi, svi koji startuju i završe boduje sa maksimalnim brojem poena.

MK Virovo V. Krsmanović

MK Virovo V. Krsmanović

REZULTATI PO KLASAMA

Motokros kup Srbije MX3-1 Arilje

Motokros kup Srbije MXB-1 Arilje

Motokros kup Srbije MXS-1 Arilje

Motokros sampionat Srbije MX1-2 Arilje

Motokros sampionat Srbije MX2 Junior-1 Arilje

Motokros sampionat Srbije MX2-1 Arilje

Motokros sampionat Srbije MX65-1 Arilje

Motokros sampionat Srbije MX85-1 Arilje

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *