MENI

Sagmajster junior zadovoljan vikendom na Kreševu

Nagrada Kragujevca na Beranovacu 14. izdanje

18. 06. 2014. Comments (0) Views: 430 Brzinski, Motociklizam

Divlji krpi Beranovca za drugu trku šampionata MS Srbije

Nekoliko dana pre druge trke Otvorenog šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu, organizator takmičenja AMKK Divlji iz Kragujevca uveliko radi na sređivanju nekadašnjeg vojnog poligona za obuku vozača motora i kamiona Beranovac nadomak Kraljeva.

DivljiKGBeranovac

– Velika je stvar što ćemo uspeti da rešimo ogromni problem kanala kod zida na unutrašnjem delu staze koju koristimo za organizaciju moto trka. Zahvaljujući pre svega Nenadu Petroviću u Dragoslavu Perišiću nabavljeno je 30 metara cevi koje će biti postavljene u kanal i zatrpane zemljom. Tako ćemo rešiti hronični problem na Beranovcu, a ujedno ćemo dobiti zonu za izletanje. Drugim rečima dupla dobit. Drugo, sve rupe, a ima ih, odlučili smo da zakrpimo i na taj način stazu koliko toliko učinimo funkcionalnom za vikend. Ukupno asfaltiranje površine koja nama treba u skorije vreme neće biti izvodljivo, ali krpljenje rupa definitivno možemo i sami – rekao je Danijel Vaštag u ime Moto saveza Srbije.

Nenad Petrović će opet biti u duploj ulozi, organizatora i takmičara.

– Poslu nikada kraja, jer želimo da stazu učinimo što funkcionalnijom za predstojeće takmičenje. Pored domaćih takmičara očekujemo goste iz Bugarske i Makedonije, tako da će biti između 60 i 70 takmičara u svim raspisanim klasama. Pored organizacije spremam se i za „borbu” sa kolegama u najjačoj klasi 1.000 štok sport – rekao je Petrović.

Subota 21. jun rezervisana je za tehnički prijem, verifikaciju, nezvanične i zvanične treninge za startne pozicije. Nedeljni program počinje u 12.45 činom svečanog otvaranja, a start prve trke zakazan je za 13 časova.

Komentari su zatvoreni.