MENI

Ispod palme na obali mora startovala reli sezona

Tripli program na Beranovcu

13. 04. 2016. Comments (0) Views: 1776 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

LEIN Racing testirao na Slovakiaringu

Slovakiaring ovog vikenda biće domaćin druge runde šampionata sveta u automobilizmu ali i FIA ETCC-a, evropskog KUP-a u kome boje Srbije brani vozač Lein racinga iz Novog Sada, Mladen Lalušić. U sklopu priprema za drugi trkački vikend tim koji predvodi Milovan Mikica Vesnić utorak 12. aprila je iskoristio da testira i u tempu u kojem su nastupili u Francuskoj nastavi sezonu u Slovačkoj.

C7D_0017

„Novi automobil je fantastičan. Svaki kilometar mi znači i nakon svakog kilometra osećaj je sve bolji. To pokazuje i štoperica. Vozi se potpuno drugačije nego stari i sada je mnogo više „trkački“. Jedva čekam predstojeći trkački vikend i verujem da ću napredovati u generalnom plasmanu evropskog kupa turing automobila.“ – zadovoljan je Mladen dosadašnjim tokom sezone i pripremama.

Na veliko zadovoljstvo cele ekipe postignuta vremena ulila su dodatni optimizam u redove jedinog srpskog predstavnika u ovom elitnom takmičenju. I Mladen koji je vozio svoj novi Seat Racer specifikacije 2016 kao i iskusniji Mikica koji i dalje testira u starom automobilu postigli su vremena koja su bolja od onog koje je postigao nosilac pol pozicije prošle godine, Čeh Peter Fulin. Ono što je impresivno je napredak mladog Lalušića koji je prošle godine vozio čak četiri sekunde sporije nego sada na testu. Sve je to dobra uvertira za ono što nas očekuje od petka.

Lein racing do početka trke na Slovakiaringu ostaje u Slovačkoj. Takmičarski vikend počinje u petak slobodnim treninzima, u subotu se voze kvalifikacije a u nedelju su na programu dve trke koje uživo možete pratiti na sajtu organizatora www.fiaetcc.com.

Komentari su zatvoreni.