MENI

Miljević počistio konkurenciju u zagrebačkoj Areni

Toške i Kastro dobacili do punta

10. 12. 2012. Comments (0) Views: 1466 Autosport, Ostalo

Poznati termini trka za narednu sezonu

Sa održanog sastanka Srpskog Auto Saveza dolaze lepe vesti. Ono što je bitno i za svaku pohvalu je činjenica, da već u decembru, gotovo kao nikada do sada, ljubitelji auto sporta mogu da sagledaju gotovo čitav takmičarski kalendar kružnih i reli trka za narednu sezonu. Druga stvar, a možda i najbitnija u ovom trenutku, tiče se eventualnog ujedinjenja dva domaća Saveza.

ZIMSKE RADOSTI Aktivnosti tokom pauze

ZIMSKE RADOSTI
Aktivnosti tokom pauze

Samo prisustvo Dejana Čolovića, predsednika Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKSS), na sastanku u SAS daje nadu i širi optimizam. Dogovor je moguć, a rezultat će biti poznati brzo, verujemo na radost poklonika sporta brzine , ali i samih takmičara.
Što se samog takmičarskog kalendara tiče, velika novost je najava kružnih trka na stazi Nacionalne vozačke Akademije (NAVAK) i to u dva termina, 5. jul i 5. oktobar. Banja Luka će se „voziti” u prvoj nedelji juna, a Grobnik u Hrvatskoj 22. juna. Obe trke kao i jedan NAVAK naći će se u kalendaru Centralno evropske zone (CEZ). Sa velikim nestrpljenjem svi očekuju povratak u kalendar čuvenog novosadskog Mišeluka, ulične staze.

Beogradski reli nastavlja tradiciju i sezonu će po običaju otvoriti, 27. aprila. Srbija reli se vraća na terminu u junu, ali će se rukovodstvo SAS boriti da se izdejstvuje, da ipak bude u septembaru. ASK MM Pauer traži još jedan termin u kalendaru, a siguran je po svoj prilici i reli Zlatibor što bi kompletiralo reli takmičenja u sezoni 2013. Ubski reli niko nije pominjao, a šteta je pre svega zbog dobre atmosfere koja je pratila ovo takmičenje.

Na kraju nesmemo zaboraviti brdski šampionat, za koji vlada prema rečima Dejana Stojića sekeratara SAS i najveće interesovanje. Avala i Kruševac su gotovo sigurni, dok se kao mogućnost najavljuje i trka na Kopaoniku. Sve u svemu dosta lepih najava. Ostaje da se nadamo da će se one, i u vezi kalendara i u vezi saveza, transformisati od mrtvih slova na papiru u ozbiljne projekte.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.