MENI

Peugeot na BG CAR SHOW 2014

Odlična prodaja Toyota vozila na BG Car Show 2014

18. 03. 2014. Comments (0) Views: 448 Industrija, Subaru

Svetska premijera „SUBARU VIZIV 2 KONCEPTA“ na Salonu u Ženevi

Salonu automobila u Ženevi svoju svetsku premijeru – „SUBARU VIZIV 2 KONCEPT“. „Viziv 2“ je koncept buduće generacije „krosovera“ i predstavlja pravac koji prati vrednost Subaru brenda „uživanje i spokoj u vožnji“. Sledi svoje prethodnike, „subaru viziv koncept“ koji je prikazan na prošlogodišnjem Ženevskom salonu i „subaru viziv evolution koncept“ koji je predstavljen prošle godine na Salonu u Tokiju.

Subaru Viziv2 Concept ML01406010

„VIZIV“ je kovanica sintagme „vizija inovacija“ (vision for inovation) i odražava smer razvoja novih ideja i samog Subaru brenda. Neprekidno ističući ovo ime Subaru želi da ga duboko utisne u svest svojih potencijalnih kupaca i istakne „uživanje i spokoj u vožnji“ kao svoje najveće
vrednosti.

Najznačajnije osobine:

-Ovaj koncept buduće generacije postiže kombinaciju naizgled nespojivih elemenata kao što su briga za čovekovu okolinu i izvanredne vozne karakteristike ili odličan dizajn sa funkcionalnošću.
-U poređenju sa „vizivom“ koji je imao dvoje vrata, „viziv2“ ima četvoro što upravo spaja funkcionalnost kabine sa sportskim izgledom. Uz to, četiri odrasle osobe mogu konforno da sede čak i na dužim putovanjima.
-Naglašavajući dinamiku i čvrstinu, dizajn je očuvao osnovne linije Subaru modela.
-Njegov hibridni sistem podrazumeva turbo motor manjih dimenzija koji je popularan na mnogim tržištima. Nove tehnologije koje oslobađaju vozača uvedene su kako bi se postigla osnovna vrednost brenda „uživanje i spokoj u vožnji“.

Dizajn spolja:

-Masivna karoserija obiluje uglačanim površinama, čvrstinom i gustinom što naglašava osećaj čuvene subaruove bezbednosti.
-Sa strane utisak snage i dinamike pojačavaju bokobrani i blatobrani koji kao da kipe iz unutrašnjosti ka spolja.
-Opštem utisku snage doprinosi i prednji šestougaoni gril sa farovima koji kao da podsećaju da je pod haubom Bokser motor, a kombinacija lampi pozadi proširuje izgled zadnjeg dela vozila i zajedno sa masivnim branikom odaje utisak stabilnosti.

Dizajn iznutra:

-Osnovu unutrašnjeg dizajna čini ispresecani okvir koji mu daje dinamiku

Tehnologije:

-Hibridni sistem „plug in“ sastoji se od horizontalno postavljenog 1,6-litarskog turbo motora sa direktnim ubrizgavanjem uparenog sa „lineartronik“ (CVT) transmisijom koja napred ima jedan, a pozadi dva mala motora. Tu je i važna komponenta hibridnog sistema, baterija velike snage instalirana tako da očuva osnovne karakteristike Subaru modela – simetričan pogon na sve točkove (SAWD) i odlična upravljivost koju obezbeđuje nisko težište i odličan raspored težine.

-Nezavisni simetrični pogon na sve točkove (SAWD) koji za precizno kontrolisani učinak sva četiri točka koristi specijalni motor smešten pozadi predstavlja jedinstveni pristup Subarua pogonu 4×4 koji na pravi način usklađuje okolinu i stanje podloge puta.

-Ono što predstavlja nešto sasvim novo na planu bezbednosti biće Subaruov inovativni sistem auto-pilota.

Komentari su zatvoreni.