MENI

Vrelina gašena pljuskovima i praćena grmljavinom

Reč dve sa Darkom Božilovićem

13. 10. 2015. Comments (0) Views: 1421 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Pančevo dočekalo evropskog šampiona

Dušanu Borkoviću, novom ETCC šampionu i dvostrukom nosiocu evropske titule njegovo Pančevo priredilo je nezaboravan doček. Čestitke srpskom asu pored mnogobrojnih fanova uputili su državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predstavnici Dušanovih sponzora NIS, AMSS i grad Pančevo.

ROBY0122

U emotivnom govoru Borković je podsetio da je kao dečak sanjao ovakve profesionalne uspehe i karijeru. „Večeras mi posebno nedostaje moj otac, kojem mnogo dugujem. Nadam se da me gleda i čuva, a ovu titulu posvećujem njemu i celoj porodici“, rekao je Borković koji nije krio suze.

Doček je počeo emitovanjem video poruka čestitki i podrške koje su evropskom šampionu uputili Novak Đoković, Nikola Kojo, Bobi Marjanović i vozači WTCC šampionata Norbert Mihelic, Tom Koronel i Robert Haf.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov čestitao je u ime građana i svoje lično ime Dušanu Borkoviću na izvanrednom uspehu i istakao da je Dušan još jednom pokazao da je Pančevo sportski grad, da su Pančevci talentovani na svim poljima i da imaju pravi borbeni, sportski duh koji je prepoznat širom sveta. Saša Pavlov poželeo je Dušanu mnogo uspeha i sreće na daljim takmičenjima i poručio da je grad prepoznao njegov trud, rad i rezultate i da će nastaviti da ga podržava, kao i sve talentovane Pančevce, kako bi se stvorili što bolji uslovi da se taj talenat iskaže, kako u lokalnim, tako i u međunarodnim okvirima.

– Ponosni smo na Dušana, radujemo se i slavimo njegove uspehe koji su izvanredni i jedinstveni u istoriji automobilizma Srbije, koji je takav patriota i lokal patriota da uvek s ponosom ističe odakle je i nosi svoj grad Pančevo u srcu. On je još jednom pokazao i dokazao da je Pančevo neosporno grad vrhunskih sportskih šampiona“-izjavio je gradonačelnik Saša Pavlov.

Aleksandar Farkaš, član Gradskog veća zadužen za sport na dočeku povodom uspeha Dušana Borkovića izjavio je:

– Dušan Borković na najbolji način reprezentuje Grad Pančevo u svetu vrhunskog sporta. Zahvaljujući njemu, ime našeg grada može se pročitati u svim svetskim novinama i čuti na stotinu različitih jezika na radio i televizijskim stanicama širom planete. Ovo je istorijski uspeh za njega, ali i za nas, Grad Pančevo, koji ga je bezrezervno podržavao.“

Komentari su zatvoreni.