MENI
newhilux 2020 alonso

Fernando Alonso testirao novi Hilux 2020

Kontrolni test posle karantina

Rezultati testa sutra ujutru

Sagmajster Džeda uoči Dakara 2021

28. 12. 2020. Comments (0) Views: 567 Dakar

Sagmajster u Džedi čeka start 43. Dakar relija

Uz dosta peripetija iz prestonog grada Srbije preko Frankfurta do Džede u Saudijskoj Arabiji putovala je družina mala ali odbrana na čelu sa Gaborom Sagmajsterom kako bi reprezentovali našu zemlju na 43. Dakar reliju.

– Krenuli smo u našem poznatom maniru na bum pa kako bude. Drugim rečima nismo znali da li ćemo i stići do cilja zbog opšte poznate situacije sa virusom kovid 19 i pored toga što smo uredno dobili vize. U Frankfurtu smo imali pauzu od nekoliko sati, a onoliki aerodrom opšte poznat po gužvi izgledao je sablasno, nigde ljudi. Na kraju smo čarterom stigli u Džedu gde nas je ugostio prijatelj Norberta Pletl sa porodicom, inače i na prošlom Dakaru nam je bio odličan domaćin. Moja malenkost, Emanuel Đeneš klupski kolega i novinari Predrag Milinković i Mark Zakinski praktično smo u kučnom karantinu, jer tako nalažu pravila. Sutra ćemo raditi kontrolni test, rezultate će nam poslati elektronskom poštom i tek ako sve bude kako treba, moći ćemo da preuzmemo motor iz luke i da odemo na finalni tehnički i verifikaciju. Jednom rečju ništa nije kao pre, jer sve je drugačije zbog pandemije. Mi smo dobro, vreme koristimo da se što više odmorimo od napornog puta, odnosno pripremimo za predstojeće izazove. Gotovo sam siguran da novinari ove godine neće moći da ulaze u kamp, ali ćemo se već nekako snaći da domaću javnost svakog dana obaveštavamo o događajima sa 43. Dakar relija – poručio je Gabor Sagmajster iz Džede.

Reli startuje 3. januara iz Džede i završava se dvanaest dana kasnije, odnosno 15. januar takođe u Džedi. Posle šestog dana sledi pauza i i isto toliko dana do cilja. Nešto više od 7000 kilometara očekuje takmičare u ovogodišnjem izdanju najzahtevnijeg relija na planeti Zemlji.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *