MENI

Divlji krpi Beranovca za drugu trku šampionata MS Srbije

Kopaonički premijerni enduro „jači“ za Sagmajstere

20. 06. 2014. Comments (0) Views: 447 Brzinski, Motociklizam

Nagrada Kragujevca na Beranovacu 14. izdanje

Ovog vikenda AMMK „Divlji” iz Kragujevca na čelu sa Nenadom Petrovićem Šonetom načinje treću deceniju od kako se bavi organizacijom trka u brzinskom motociklizmu. „Nagrada Kragujevca” druga je trka sezone Otvorenog šampionata Srbije koja će biti održana na nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača motora i kamiona Beranovac kod Kraljeva po 14. put.

SoneiclanoviDivljeg

– Ovo je 21. takmičenje u režiji mog kluba i želim da napomenem da će ove godine jedino „Divlji” iz Kragujevca imati da tako kažem tu čast da se pozabavi organizacijom trke, jer sve ostale „radi” Moto savez Srbije. Što se tiče priprema za trku „Nagrada Kragujevca”, mogu reći da je sve na vreme i korektno odrađeno, zahvaljujući pre svega ljudima dobre volje iz kluba, ali i svih ostalih koji vole brzinski motociklizam. Ovo će nam biti 14. organizacije takmičenja na Beranovcu kod Kraljeva, što je brojka vredna pomena– rekao je Petrović.

Više od jedne decenije Kragujevčani su domaćini u Kraljevu, kakve su šanse da u dogledno vreme budete organizatori na svom terenu?

– Sve probleme oko organizacije jednog kvalitetnog takmičenja u brzinskom motociklizmu rešili bi smo na jednostavan način, izgradnjom motodroma. Kragujevac je u dva navrata bio domaćin moto trke 2010. i 2011. godine, ali to je uslovljavalo zatvaranje regionalnog putnog pravca i dosta angažovanja kako bi bezbednost svih učsenika bila na propisanom nivou. Mi smo tradicionalno poznati po automobilistima, posle svega verujem i po motociklistima, tako da bi idealno rešenje za obe takmičarske kategorije bilo jedno valjano „igralište„, drugim rečima za takmičenja na dva i četiri točka – dodao je Petrović.

Subota je po pravilu rezervisana za tehnički prijem, verifikaciju u ranim prepodnevnim časovima, da bi ostatak dana protekao u nezvaničnim i zvaničnim treninzima. Svečano otvaranje takmičenje u nedelju 22. juna zakazano je u 12.45 časova, a start prve klase 15 minuta kasnije. Ulaz 400 dinara.

Komentari su zatvoreni.