MENI

Jankovići suvereno na Jeljenu

Tripli program na Beranovcu

6. 06. 2018. Comments (0) Views: 809 Endurance, Motociklizam

Četiri sata “zujanja” na Beranovcu

Sezona Ipone Moped Endurance Cupa započela je 12. maja na stazi Ada Huja, gde smo bili u prilici da pogledamo odličnu trku koja se završila borbom za prvo mesto do poslednjihmetara staze.

MEC12052018-427

Za razliku od prethodne sezone, u 2018. godini MEC se vozi po celoj Srbiji, a takmičare će na drugoj trci ugostiti Kraljevo. Grad na obali Ibra ima tradiciju organizacije trka dugu nekoliko decenija. Vojni poligon “Beranovac” bio je svedok svih oblika trka, a na njemu se vozilo sve, od Fiće do Formule, od mopeda do “hiljadarke”.

Beranovac će predstojećeg vikenda, tačnije u subotu 09. juna ugostiti i najbrojnije – takmičare Ipone Moped Endurance Cupa. Dok se preko dana voze šampionati u kružnim trkama i moto klasik trkama, u 22:00 kreće spektakl – Četvoročasovna trka koja se neće zaustaviti sve do 02:00 iza ponoći.

MEC12052018-435

Za manje upućene, reč je o trci izdržljivosti koja traje tačno četiri časa, a na jednom mopedu se nadmeće tri vozača. Na prvoj trci sezone, na startu se našla trideset i jedna ekipa, a da li će ih u Kraljevu biti više, saznaćemo već od 17:00 kada kreću slobodni treninzi.

Pored glavne, četvoročasovne trke klase “Serija”, vozi se i prateća trka klase “Open” koja traje sat vremena, a na jednom mopedu smenjuju se dva vozača. Ova trka startuje u 21:15. U međuvremenu, na stazi će se odvijati kvalifikacioni treninzi koji će odlučiti startne pozicije takmičara.

Ukoliko niste u prilici da prisustvujete trci, direktan prenos omogućen je na šestom kanalu televizije Sport Klub, ali i na zvaničnom YouTube kanalu Moped Endurance Cupa.

Foto: Ivan Miladinović

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *