MENI

FAM „podmazuje“ krosere i brđane

PROFESIONALNO ODRAĐIVANJE UGOVORA Dušan Borković na micubiši lanseru 9 evolucije u Guči

Borkovićeva „Mica“ nadglasala dragačevske trube

30. 07. 2012. Comments (0) Views: 703 Autosport, Brdske trke

Borković fokusiran na Francusku

Drugi deo šampionata Evrope na brdskim stazama za Dušana Borkovića u micubiši lanseru 9 evolucije člana Nisotek rejsing tima, u odnosu na početak kada je sve klizalo kao podmazano, sve više liči na noćnu moru. Pet trka u prvom delu i isto toliko pobeda, plus tri nova rekorda na stazama u Austriji, Španiji i Portugaliji,iznedrili su prvo mesto u plasmanu i nagovestili lagodan nastavak sezone, posle letnje pauze.

NOVI MOTOR I MENJAČ STIŽU IZ MAĐARSKE Dušan Borković na micubiši lanseru 9 evolucije

NOVI MOTOR I MENJAČ STIŽU IZ MAĐARSKE
Dušan Borković na micubiši lanseru 9 evolucije

Nastavak je usledio u Slovačkoj pre dve nedelje, kada je otvorena sezona, pehova, malera za malerom i neviđeni finansijski izdaci. Novi kompjter, motor i menjač već su rashodovani, sledi kupovina novih u Mađarskoj.

– Kada smo se vratili iz Slovačke, gde sam posle mnogo nevolja završio na sedmom mestu, mislio sam da je nevoljama i problemima kraj. Želeo sam zbog sponzora, publike, ali i samog treninga, da prošlog vikenda vozim brdsku trku Regionalnog šampionata u Loparama, ali avaj. Dva dana uoči polaska na rezervnom autombilu otkazao je kompjuter. Umesto da vikend provedem na stazi, trenirajući i ujedno se dobro zabavljajući sa kolegam i publikom, ja sam bio po čitav dan u garaži. Od jutra do duboko u noć. Čuo sam od Todora Stamenkovića u kratkim crtama kako je bilo i mogu reći da mi je u svakom slučaju žao što nisam mogao da učestvujem na trci – rekao je Borković.

Da li je vikend u garaži bio delotvoran za narednu trku koja se održava u Francuskoj?

pun-gas-bez-milosti

PUN GAS BEZ MILOSTI
Dušan Borković

– Šteta za štetom i tako u nedogled. Ubacimo nov motor i menjač u lansera i pustimo da radi, kako bi nalegao, kako se to kaže. Dogodi se neverovatna stvar. Automobil je krenuo, jer se menjač sam aktivirao, napravio potpunu pometnju i prosto ne mogu rečiam da opišem, šta je sve stradalo. U svakom slučaju nema mesta nervozi i panici. Putejem ponovo u Mađarsku po motor i menjač i natrag u garažu da ga sastavimo na Francusku. Svako ko misli da je jednostavno voziti šampionat Evrope i pledirati na titulu na kraju sezone, grdno se vara – poručio je simpatični dugajlija iz Pančeva.

Komentari su zatvoreni.