MENI

Nagrada Kragujevca na Beranovacu 14. izdanje

Žestoki treninzi najava uzbudljivih trka na Beranovcu

20. 06. 2014. Comments (0) Views: 1654 Motociklizam, Ostalo

Kopaonički premijerni enduro „jači“ za Sagmajstere

Po prvi put naša zemlja biće organizator trke izdržljivosti u kategoriji motociklista. Na Krovu Srbije kako popularno zovu Kopaonik, tokom subote i nedelje više od 150 takmičara iz zemlje i inostranstva razvrstani u više klasa, demonstriraće umeće vožnje van puteva, po teško prohodnim terenima. Premijerno izdanje ovog izuzetno zahtevnog takmičenja biće „jače“ za Gabora Sagmajstera proverenog internacionalca i učesnika Dakara, kome će društvo praviti mlađi sin Ričard.

RichiiGabi

– Idemo u potpuno nepoznatu avanturu i kako bude drugima tako će biti i nama. Polazim od činjenice sve što mogu da izvedu ostali takmičari moći ćemo i mi. Ponavljam nemamo nikakvog iskustva sa takmičenjem u izdržljivosti ovakvog tipa, ne znamo ni kako staza izgleda, ali znam da ćemo pružiti maksimum. Vozićemo zajedno, pratićemo druge i boriti se za što bolji plasman u klasi. Ujedno takmičenje na Kopaniku dobro će nam doći u sklopu priprema za narednu trku Istočnoevrospkog šampionata u moto kros disciplini, koja se krajem juna održava na stazi Globare kod Kruševca – rekao je Gabor Sagmajster.

Kros tim organizuje prvu srpsku enduro trku sa ciljem da svim takmičarima otkriju čari enduro i hard-enduro vožnje, podigne svest vozača motocikala o tehnici vožnje u prirodi na različitim terenima, o motorima i opremi, i konačno, da im približi sport u kojem se čovek vraća prirodi i slobodi.

Takmičare u „teškoj“ i „superteškoj“ klasi očekuje 97 kilometara staza po najrazličitijim terenima, od šumskih i vojnih puteva, preko makadama do potoka, blata i kamenitih deonica. Sa druge strane, takmičari iz klase A i B moraće da se dobro da se pomuče i pokažu veštinu upravljanja hard-enduro motorima. Jer, njih čeka 83 kilometra staza sa usponima gde je potrebo da zavrnu gas do kraja i mole se da će izaći do vrha. Takođe, organizatori pripremaju i specijalne ispite i za „male“ i za „velike“ motore.

Komentari su zatvoreni.