MENI

Stevanoviću četvrta runda u Jagodini

Šampionska trka sa Dušanom Borkovićem

3. 07. 2018. Comments (0) Views: 588 Karting

Momački na gostovanju u rotaks mikro klasi

Minulog vikenda reprezentacija Srbije u kartingu gostovala je na stazi Vransko u Sloveniji na međunarodnoj trci, koja je ujedno bodovana za nacionalni šampionat u klasama rotaks mikro i rotaks junior. Po tri predstavnika u svakoj od pomentih klasa branilo je boje Srbije u vrlo jakoj konkurencijida, a golobrada ekipa u rotaks mikro klasi momački se borila za svaku poziciju.

Mikro rotaks prva trka Ada Huja

Andrej Dobrota vratio se kući sa 45 odnosno najviše osvojenih bodova u klasi rotaks mikro, zahvaljujući jednom prvom i jednom drugom mestu. Nemanja Neca Jovanović osvojio je 36 poena na osnovu jednog drugog i jednog trećeg mesta. Trenutno vodeći Petar Bogatinovski osvojio je samo 25 poena za prvo mesto u prvoj trci, da bi u drugoj bio brisan iz plasmana zbog tričavih 300 grama menje težine od predviđene. Valja naglasiti da je zbog neuspelog letećeg starta voženo četiri formacijska kruga i eto manjka težine!!!

– Bogatiji sam za novo iskustvo sa staze koja ima vrlo zanimljivu konfiguraciju, jer se vozi uzbrdo i nizbrdo pod punim gasom. Zbog gužve na stazi tokom kvalifikacija nisam baš mogao da ostvarim neko zapaženije vreme, ali i to je škola koja se plaća. Ništa nije bilo bolje ni tokom trke što se tiče kontakta prilikom obilaženje ili građenja. Jednostavno nisam učen da se guram, odnosno udaram kolege na stazi, izbegavam kontake, kad god mogu. Mene recimo nisu izbegli da udare, ali i to je iskustvo. Važno mi je da sam na trci imao vremena za u prvih pet, što je bitno. Drago mi je zbog Andreja Dobrote koji se lepo snašao i osvojio bodove, ali mi je u isto vreme žao što je Petar Bogatinovski posle druge trke brisan iz plasmana. Uvek mi je draže kada na stazi u fer i korektnoj trci budem brži i osvojim bodove, a ne zahvaljujući odluci čika koje dele pravdu – jasan je Neca Jovanović.

U klasi rotaks junior Filip Jenić je na određeni način bio iste „sreće“ kao Bogatinovski. Jedno prvo mesto i bez plasmana u drugoj trci, na osnovu odluke već pomenutih čika, koje su ustanovile da je pretendent na titulu imao neodgovarajuću svećicu. Nikola Tošić vratio se kući sa 45 poena, odnosno Aleksa Lazarac sa 36 bodova.

Plasman posle četiri trke

klasa rotaks mikro: 1. P. Bogatinovski 179, 2. A. Dobrota 154, 3. N. Jovanović 140

klasa rotaks junior: 1. F. Jenić 179, 2. N. Tošić 137, 3. A. Lazarac 123

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *