MENI

Karamišev dva puta pobednik, Vesnić 5. i 7. u...

KONAČNO KOMPLETAN TRKAČKI VIKEND ZA MILOVANA VESNIĆA

25. 05. 2014. Comments (0) Views: 707 Autosport, Kružne trke, Uncategorized

PODIJUM ZA PAVLOVIĆA I PODRŠKA „LAMBORGINI SUPER TROFEJA“ SRBIJI!

Srpski automobilista Miloš Pavlović stigao je i do četvrtog podijuma u isto toliko trka u ovogodišnjem „Lamborgini Super trofej Evropa“ takmičenju – posle 2. mesta u subotu, na drugoj trci trkačkog vikenda na stazi u Silverstonu, Pavlović je u tandemu sa Italijanom Eduardom Piskopom osvojio 4. poziciju u generalnom plasmanu i 3. mesto u okviru „Pro“ klase.

SupportSerbia01

Tandem „Bonaldi motorsporta“ Piskopo/Pavlović imao je drugu startnu poziciju, ali Milošev klupski kolega doživeo je udes posle samo nekoliko krivina, okrenuvši se na stazi posle kontakta sa Andreom Palmom. Piskopo je pao na 16. poziciju, a do odlaska na zamenu vozača sredinom trke uspeo je da nadoknadi četiri pozicije. Pavlović je potom dobio težak zadatak da nadoknadi izgubljeno i što je moguće više smanji štetu – „leteo“ je stazom i uspeo da za 20-ak minuta nadoknadi osam mesta i stigne do 4. pozicije! Imao je čak priliku da dostigne rivale na 2. i 3. poziciji, ali, na žalost, ponestalo je vremena u 50-minutnoj trci na kojoj je, kao i u subotu, pobedio Holanđanin Jerom Mul. Sa 2. mestom u subotu i 3. na nedeljnoj trci u okviru „Pro“ klase, tandem Pavlović/Piskopo zadržao je vođstvo na tabeli, a sledeće dve trke voze se 28. i 29. juna na stazi Pol Rikar u Francuskoj.

– Na početku mog „stinta“, izgubio sam dosta vremena obilazeći i neke zaostale vozače, ali da je trka potrajala još samo jedan krug rezultat bi bio još bolji! Ali, posle svega šta nam se dogodilo u prvom krugu, ipak je i ovo je dobar plasman.

Tokom trkačkog vikenda u Silverstonu, čitava organizacija „Lamborgini Super Trofeja“, na incijativu našeg asa, dala je podršku borbi Srbije u otklanjanju posledica katastrofalnih poplava i odala počast svim žrtvama u nepogodama koje su zadesile region.

Komentari su zatvoreni.