MENI
ZAVISNIK O ADRENALINU Gabor Sagmajster

Sagmajsterova šesta prijava za Dakar

Asfaltni letači na vršačkoj pisti

ODUVAO KONKURENCIJU Nenad Stojanović Cvrle

21. 05. 2012. Comments (0) Views: 769 Brzinski, Motociklizam

Stojanović najbrži u 600 super sport

Prva trka Istočnoevropskog šampionata u brzinskom motociklizmu održana je minulog vikenda na pisti nekadašnjeg vojnog aerodroma Pleven u Bugarskoj. U konkurenciji nekoliko nacionalnih selekcija jahači iz Srbije u premijernom okršaju sezone osvojili su prvo mesto, zahvaljujući odličnim rezultatima pojedinaca po klasama.

 ODUVAO KONKURENCIJU Nenad Stojanović Cvrle Nenad Stojanović Cvrle aktuelni šampion Srbije u klasi 600 super sport osvajanjem prvog mesta u potpunosti je doprineo da u kategoriji brzinski motociklizam, budemo najzad bolji od vozača iz Bugarske koji poslednjih sezona dominiraju.

– Rezultat koji smo ostvarili na prvoj trci kao reprezentacija i kao klub Brezik svakako je vredan hvale i što je najbitnije daje nam vetar u leđa da istrajemo do kraja sezone u Istočnoevropskom šampionatu. Prvo mesto koje sam osvoji u 600 super sport i to vrlo ubedljivo u odnosu na konkurenciju, plus Nikola Gajić u 125 kubika i Dušan Blagojević u 600 hepening klasi, odneli su prevagu kod sabiranja bodova za plasman reprezentacija. Ali, bez trćih mesta Vanje Jelisavčić u 125, Vladimira Popovića u 1000 hepening, odnosno Gorana Stojanović u 1000 štok sport, uspeh ne bio potpun – rekao je Nenad Stojanović Cvrle.

Pitanje je kakve bi rezultate ostvarili naši takmičari da su u Pleven doputovali još u petak, kako bi mogli da učestvuju na nezvaničnim treninzima. Zbog tehničkih problema morali su praktično da doputuju u subotu i onda im je preostalo da voze samo zvanične kvalifikacije. Podsećanja radi, kako u našoj zemlji nema uslova za trening usled nedostatka motodroma, svaki slobodan trening uoči trke, dobro dođe svakom od naših vozača, kako da bi se upoznao sa stazom, odnosno prilagodio setap motora u odnosu na konfiguraciju.

Sledeća trka Istočnoevropskog šampionata vozi se za dve nedelje na istom mestu u Bugarskoj.
 REPREZENTACIJA NA PODIJUMU Svi su zaslužni za prvo mesto

Komentari su zatvoreni.