MENI

Bosch „Želimo da spasimo hiljade života“

Bajić na kroserici trenira za brzinski

10. 02. 2014. Comments (0) Views: 554 Motociklizam, Motokros

Na Horgošu gužva i kanali do kolena

I taman kada je uhvatio ritam treniranja sa motorom sredinom januara Ričard Sagmajster morao je da napravi pauzu. Prvashodno zbog loših vremenskih uslova, ali i zbog dočeka oca Gabora sa Dakar relija. Sagmajster junior ne krije ambicije da ove godine sezonu završi u prva tri u Otvorenom šampionatu Srbije, ali i da na svakoj trci želi da se domogne podijuma u klasi MX 2.

Richi2

Nekoliko lepih dana koji su „pojeli“ sneg omogućili su Ričardu da ponovo trenira sa motorom na stazi Horgoš nedaleko od rodne Subotice. Peščana staza na severu Bačke dobro je poznata lokalnim jahačima i idealna je za nastavak priprema, i pored ogromnih kanala na pojedinim delovima.

– Posle tri nedelje opet sam seo na motor. Loši vremenski uslovi kočili su me da treniram sa motorom, ali sam zato na fizičkim pripremama dva puta više radio. Pošto se sneg otopio tek pre par dana, nije bilo puno izbora, morali smo u Horgoš gde ni cunami ne može da stvori blato – rekao je Ričard odmah posle treninga.

Na veliki radost i prijatno iznenađenje članova Sagmajster rejisng tima, po Horgošu su uveliko trenirali direktni konkurenti.

Richi4

– Prijatno smo se iznenadili kada smo shvatili da je na stazi bilo vozača, što me je obradovalo, iako su to bili moji najveći konkurentni za titulu. Na trening sam poneo dva motora, jer sam nameravao da podesim obe takmičarske sprave. U početku mi je desna ruka natekla, ubrzo sam rešio taj problem, ali sam zato sam namestio ogibljenje. Staza je bila preteška, na svu sreču blata nije bilo, ali su zato kanali bili iskopani do kolena, ali ovo je moto kros. Probao sam da se vozim sa konkurencijom, i uspeo sam. Pored pozitivnih utisaka, svestan sam da mi je ruka natekla, a drugo moraću da popravim situacije sa skokovima. U svakom slučaju, imam još dva meseca do početka sezone, a najbitnije za mene je, da znam gde grešim i šta treba da popravim. Moram da napomenim, da ja ne bih živeo svoj san, da nema moje prodice, devojke, i drugova. Poruka za fanove i takmicare: See you on tracks !

Komentari su zatvoreni.