MENI

Borković uprkos beznadežnoj sutuaciji startuje 10. u Maroku

EKO RACING TEAM i Milovan Vesnić predstavili novi takmičarski...

19. 04. 2015. Comments (0) Views: 729 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Previše opasno za Borkovića da vozi u Maroku

Vozač NIS Petrol by Proteam Racing prinuđen da izostane od nastupa u drugoj rundi WTCC zbog nerešivih problema na Hondi.

DucaMarakes

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković neće učestvovati na drugoj ovosezonskoj rundi Svetskog šampionata turnig automobila (WTCC), koja se danas vozi u Maroku.

Vozač NIS Petrol by Proteam Racing nakon jučerašnjih kvalifikacija morao je razočarano da konstatuje da kao ni u Argentini ne može da bude konkurentan, ne samo s dominantnim Sitroenima, već i sa Ladama i Ševroletima, a što je najveći paradoks, sa Hondama, koju i sam vozi.

Nerešivi problemi sa sedištem nisu pokolebali Borkovića, koji je bio spreman da vozi na stazi Mulaj el Hasan u Marakešu, međutim, otkako je stigao u Maroko postao je svestan da njegova Honda nema urađene „update“ podatke poput ostalih, a da je zbog očajnih amortizera i sprženih kočnica u dodatnom hendikepu na ovoj jako opasnoj stazi.

Borković je uz najbolju volju izvezao slobodne treninge i jučerašnje kvalifikacije, posle kojih je trebalo da startuje s 10. mesta na prvoj trci. Ipak, rizik vožnje automobila u ovakvom stanju bio je prevelik, pa je sreća što je Borković bez izletanja uspeo da ih završi i izbegne teže povrede.

Borkoviću je pred nastavak WTCC sezone preminuo otac Jovan što ga je dodatno poremetilo pred nastupe u Maroku. Srpski as, vidno potresen, oglasio se nakon odluke da ne vozi u Maroku:

„Dragi moji, nadam se da vas neću razočarati ovom objavom. Mislim da je bila ishitrena odluka da uopšte vozim ovu trku s obzirom na bol i tugu koju osećam zbog gubitka oca. Sve je i previše sveže, a ja se u autu osećam jako loše i nemam gotovo uopšte koncentraciju, a ova staza je i više nego opasna. Drugi razlog je auto koji uopšte ne odgovara WTCC standardima i nije po najnovijoj specifikaciji za 2015. godinu već mnogo kasni za fabričkim automobilima“.-poručio je Dušan fanovima

Odluku o daljim koracima u ovoj sezoni Dušan će doneti u najskorije vreme u saradnji sa svojim timom.

Komentari su zatvoreni.