MENI

Na Horgošu gužva i kanali do kolena

Arsić i Katrašnikova briljirali u Dohi

11. 02. 2014. Comments (0) Views: 1432 Brzinski, Motociklizam, Motokros

Bajić na kroserici trenira za brzinski

Vukašn Bajić prošlu sezonu Otvorenog šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu završio je na drugom mestu u najjačoj klasi, i u potpunosti privukao pažnju sportske javnosti, ali i konkurencije. Da bi za predstojeću sezonu bio što spremniji, na asfaltnim površinama u zemlji i inostranstvu Bajić vredno sa drugarima trenira po šumi u okolini Novog Sada na moto kros spravi.

kros trening

– Enduro i moto kros treninzi su nešto što je neophodno za svakog profesionalnog motociklistu, jer ga te discipline čine kompletnim vozačem. Na hard enduro treninzima razvija se motorika tela, refleksi, kondicija i još mnogo toga. Još jedna prednost ovih disciplina je što ne postoji ogranicenje što se tiče godišnjeg doba vezano za trening. Potrebna je dobra volja nekoliko drugara i zagarantovana je dobra zabava – rekao je Bajić.

Kako Moto savez Srbije godinama unazad kuburi sa nedostatkom „igrališta“ za takmičare u brzinskom motociklizmu, na kojem bi se trkali, ali i trenirali, tako da svima koje žele da budu spremni za start sezone, ne preostaje ništa drugo, već da se poput Bajić organizuju i voze moto kros, a oni koji ga već voze, nije ni briga što igrališta nema.

Komentari su zatvoreni.