MENI
POVRATNIK NA DOMAĆE STAZE Miloš Milovanovićn na BMW

Milovanović oduvao konkurenciju

NEMILOSRDNI JAHAČ IZ BRUSA Branko Antic 35 (prvi sleva na skoku)

Branko Antić žestoko po blatu

NA STAROM MOTORU ZA NOVE POBEDE Gabor Sagmajster

11. 05. 2012. Comments (0) Views: 538 Motociklizam, Motokros

Sagmajster rejsing tim brani titulu u Horgošu

Ne tako davno 2007. godine Gabor Sagmajster na stazi Horgoš nedaleko od rodne Subotice, vršio je pripreme za učestvovanje na Dakar reliju. Ovog vikenda pomenuta staza biće domaćin druge trke Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu, na kojoj se na osnovu prijava očekuje blizu 100 takmičara u svim klasama. Šest članova Sagmajster rejsing tima ima obavezu da osvoji što više bodova kako bi odbranili šampionsku titulu u konkurenciji klubova.

 NA STAROM MOTORU ZA NOVE POBEDE Gabor Sagmajster – Mnogi ne žele da priznaju, ali Dakar je barem na teritoriji Vojvodine učinio, da veliki broj mladih počne da vozi moto kros. U prilog tvrdnji govori skoro 100 poslatih prijava za trku na Horgošu, na stazi gde sam se pre šest godina pripremao za svoj prvi Dakar. To je sada slobodno mogu reći istorija, a realnost je da moto kros polako ali sigurno ide uzlaznom putanjom – rekao je Gabor Sagmajster kapiten tima i jedini predstavnik Srbije na dva točka na Dakar reliju.

Pored domaćih takmičara organizator na nedeljnoj trci očekuje veliki broj krosera iz zemalja u okruženju, što govori u prilog činjenici da je staza dobra, ali i konkurencija. Ozbiljnim timovima svaki vikenda je dragocen kada mogu da voze u odličnim uslovima i sa kvalitetnim rivalima.

– Staza u Horgošu za predstojeću trku odlično je pripremljena, a u slučaju velike vrućine, iskopan je bunara iz kojeg će se pomoću pumpi prskati staza, kako ne bi bilo prašine. Kada je taj uslov zadovoljen takmičare iz susednih zemalja interesuje i kakva je konkurencija. U ovom slučaju odlična, jer ne bi jedno desetak takmičara iz Mađarske koji se voze na evropskom nivou poslalo prijave. Raduje činjenica da će u klasi hepening biti više od 40 takmičara, što opet govori negde o uticaju Dakara i potrebi malo starijih momaka da se takmiče, ali bez nekih velikih obaveza da po svaku cenu pobede. Sagmajster tim je spreman u potpunosti svih pet momaka imaju nove mašine, samo ću ja „jahati” prošlogodišnji motor, ali meni to ne smeta, važno je da mi ostvarimo što bolje plasmane u nameri da odbranimo titulu u konkurenciji klubova – završio je Sagmajster.

Komentari su zatvoreni.