MENI

Gužva na tehničkom u Kragujevcu

Finale u znaku prevrtanja i prekida

26. 10. 2013. Comments (0) Views: 661 Autosport, Kružne trke

Filipović ubedljiv u diviziji tri oko Šumadija sajma

Prvu od dve trke finalnog vikenda šampionata na kružnim stazama koje se boduju za SAKSS i SAS ubedljivim nastupom u trećoj diviziji obeležio je Dragan Filipović u pežou 106. Posle uspeha na Avali minulog vikenda na brdskoj trci popularni Gagi prosto je leteo uličnom stazom oko Šumadija sajma.

gagi

– Više sam nego zadovoljan uspehom na uličnoj stazi u Kragujevcu. U izuzetno jakoj konkurenciji uspeo sam da pobedim i to bez lažne skromnosti vrlo ubedljivo. Posle dosta pehova uspeli smo da automobil vrhunski pripremimo, ali i da kupimo sve četiri nove gume. Još na kvalifikacionom treningu videlo se da imam šanse da se posle trke popnem na najviši stpeneik pobedničkog postolja. Iskreno verujem da ću i na drugoj trci u nedelju biti na visini zadataka – rekao je Filipović.

Čast da otvore takmičarski dan posle tehničkog prijema, verifikacije i kvalifikacionog treninga pripala je takmičarima u najjačoj diviziji. Radomir Đurić u KTM spravi i Aleksandra Tošić u hondi sivik odličnim vožnjama oduševili su par stotina gledalaca. Druga trka dana pripal je diviziji tri, da bi treći okršaj bio u znaku Hibrida. Stalni kontakti, preticanja, lupanja i okretanja sve do trenutka kada je Petar Miloradivić nije izleteo u pretposlednjem krugu, zbog čega je trka morala biti prekinuta. Na svu sreću Miloradović nije teže povređen, ali je za svaki slučaj prevežen u bolnicu.

Finale prvog dana pripalo je klasi mali N, gde je takođe vladala potpuna neizvesnost.

Nezvanični rezultati

Divizija 4: 1. R. Đurić, 2. A. Tošić, 3. D. Stojković

Divizija 3: 1. D. Filipović, 2. B. Ćopić, 3. N. Radović

Divizija 2: 1. V. Davidovski, 2. P. Lambaša, 3. D. Nastasijević

Divizija 1. !. Đ. Ristić, 2. S. Janković, 3. N. Jovanović

Komentari su zatvoreni.