MENI

Želja jača od bolova

Tošić startovao iz boksa i trijumfovao

28. 06. 2013. Comments (0) Views: 476 Autosport

Od Vardara do Grobnika tu je naša igranka

Obrni osvrni auto sport na ovim prostorima nalazi se u vrlo nezavidnom položaju. Kriza čini svoje, a po pravilu se nekako najjasnije odrazi na sport brzina u ovom slučaju na četiri točka, što se tiče dvotočkaša i pored toga što im ne cvetaju ruže, odaju utisak mnogo bolje situirane družine. Od Vardara pa do Grobnika tu je za naše momke namenja igranka. Što se tiče Triglava onu su još onomad u takmičarskom kalendaru auto sporta precrtali termine trka koje nisu podno istog.
IMG_3010
Preostali Savezi zbili su redove i okrenuli se vlastitim takmičarima na već postojećim lokalitetima, a sticajem okolnost usled nedovoljnog broja trkališta na površinu su isplivala i neka nova, manje ili više valjana. Ali, i to ne bi dugog veka, jer trkanje u vlastitom dvorištu sa poznatom ekipom nikome nije boljitak donelo. Onda su počeli pregovori i osnivanje Regionalnog kupa za discipline brdo i krug, ali i to nije urodilo plodom. Izlišno bi bilo ulaziti u razloge i tražiti krivce za neuspeh, ne može se reći propast, ali je definitivno neuspeo pokušaj organizacije trka gde bi sa takmičili Makedonci, Crnogorci, Bosanci, Hrvati i Srbi.
Nekoliko dana uoči međunarodne brdske trke u Cazinu (BiH) moglo se čuti da je to odlična prilika da vlastodršci Saveza iz regiona postignu još jedan, ali ovom zgodom čvrst dogovora, kako dalje. Iako se broj prijavljenih takmičara bliži lepoj cifri od 100 učesnika, činjenica je da oni ipak samo voze, a mudri odlučuju i dogovaraju.
Bez namere da sudim o sposobnostima čelnih ljudi auto sporta sa ovih prostora, nekako prosto ne mogu da se otmem utisku da će ovo biti po onoj opšte narodnoj „ tresao se Cazin, rodio se pokušaj“. Koliko mi je poznato boje Srbije braniće samo dva takmičara, a koliko je sportskih funkcionera sa pravom pregovaranja i odlučivanja na licu mesta u domenu je tajne. Ako je suditi na osnovu činjenice koliko pažnje polažu na medije, drugim rečima da bi bili viđeni, čitaj poznati i sponzorima mili, onda će i ovo većanje biti obavijeno velom tajanstvenosti, jer što se manje zna, više mogu da ape od onog novca što će dobiti, tako barem smatra običan svet. Podsećanja radi u uređenim sistemima poput F 1, WRC, WTCC i tako dalje, Njegovo veličanstvo gledalac je na prvom mestu, pa tek onda svi ostali. Kod nas u Srbiji sportski funkcioneri su stože oko kojeg sve se vrti i nisu oni tu zbog trka, već su trkači i trke tu zbog njih, a za publiku ih nije ni briga.
Daleko od očiju javnosti što je i normalno, dogovoriće se mnogo toga, ali kada bude trebalo da se počne sa realizacijom, shvatiće da ih muče isti problemi kao onomad, jer novac nije problem, novca nema ni u tragovima.
SAKSS ili SAS u kojem savezu domaćim automobilistima leži spas još uvek je u domenu nagađanja. Prvi su listom klisnuli u Kičevo na krug u režiji kluba koji nije sastavni AFM, a drugi …

Komentari su zatvoreni.