MENI
Brno 1

Duplim trijumfom u Brnu Borković obezbedio titulu TCR Istočna...

Nemanja Milovanović Ušće 13. IX 2020

Milovanoviću pobeda za CEZ bodove

11. 09. 2020. Comments (0) Views: 1061 Autosport, Offroad

Memorijalom „Miloš Mirković“ završena liga terenaca

U organizaciji ASK Plumrace, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, prvog vikenda septembra održani su treći i četvrti reli terenskih vozila. Ranijih godina Memorijalom „Miloš Mirković“ startovala je sezona BG off road lige, da bi ove godine pomenutim takmičenjem ista bila finiširana. Takmičenje je održano po strogim pravilima i poštovanju propisanih mera usled virusa kovid 19, od starta do cilja.

Tokom tri dana od Vrčina do Zlatara i natrag do Boleča, družina mala ali odabrana smelo je gazila preko Mladenovca, Topole, Rudnika, Jelice, Guče, Javora, Mučnja, Zlatara, Sjenice, Uvca, Novog Pazara, Raške, Kopaonika, Kraljeva, Kragujevca opet Topole i Mladenovca, preko Zuca stigla u prestonicu.

Start trećeg takmičenja bio je u Vrčinu odakle se krenulo u osvajanje Zlatara. Put je vodio premo Malog Požarevca, Mladenovca, Topole i Rudnika, pravo u Gornji Milanovac, posle Preljine i Konjevića na obilaznica oko Čačka usledio je putokaz Jelica. Kada se društvo popelo na Jelicu svima se otario smeh na licu, da bi preko Guče i Prilika na red je došla panoramska slika sa Mučnja. Prvo svi ostali bez daha od pogleda sa vidikovca, da bi kada su došli do istog nastavili preko Štitkova do Zlatara.

Drugog dana u subotu na programu je bilo obilje ispita, koji su pored umešnosti u vožnji terenskih vozila i ispita tačnosti, sastavni deo BG off road lige. Odmah po napuštanju asfaltne podloge na periferiji Nove Varoši svi učesnici su bez ikakve dileme znali da se upuštaju u ozbiljnu priču, koja je na trenutke koketirala sa turist klasom, a u osnovi je imala obilje elemenata soft kategorije. Na prvom ispitu tačnosti vrhunsku preciznost demonstrirao je Miln Pupovac, da bi drugo mesto podelili uslovno rečeno domačini Ivan Rajić i Ćazim Cerović. Andrić Dejan je briljirao iz vazdušnog pištolja, dok su slobodna bacanja i praćka bili oblast gde se istako Vladica Šljivić.

Ručak u Bistrici

Ručak u Bistrici

Prvo mesto kod drugog ispita tačnosti podelili su Milan Pupovac i Ćazim Cerović, u golf disciplini Slađana Vasić je pokazala kako se koristi štap i loptice. U krajcericama najbolji je bio Vladimir Zagorac, a u šutiranju na male golove prvo mesto su podelili Dejan Andrić i Vladica Šljivić.

Valjalo je nastaviti i popeti se još na po neki vrh prelepog Zlatara. Vodiči su insistirali i nisu pogrešili, jer kada je sa Kitonje pukao pogled do Durmitora i na okolne planine, nastao je muk. Valjalo je se pribrati i produžiti put Bistrice na zasluženi ručak i okrepljenje, ali na putu do odredišta bilo je još nekoliko zahtevnih terena, koji su tražili mirnu ruku i laganu nogu na gasu i kočnici. Jednom rečju Zlatar je raj za ljubitelje terenske vožnje!

Posle sabiranja svih rezultata ispostavilo se da je Dejan Andrić dupli pobednik BG off road lige, čime je ujedno odbranio titulu šampiona iz 2019.

Rezultati

III trka
1. D. Andrić 23, 2. Ć. Cerović 22, 3. V. Šljivić 22, 4. I. Rajić 21, 5. E. Bartulović 21. 6. M. Kocić 20, 7. M. Pupovac 19, 8. B. Danilović 18, 9. S. Vasić 15, 10. V. Zagorac 12

IV trka
1. D. Andrić 25, 2. M.Kocić 22, 3. I. Rajić 22, 4. Ć. Cerović 20, 5. M. Pupovac 19, 6. V. Šljivić 19, 7. V. Zagorac 18, 8. S. Vasić 17, 9. B. Danilović 17, 10. E. Bartulović 15

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *