MENI

Visok uspon i maksimalna istrajnost Gabora trećeg dana na...

ORGANIZATOR PREKINUO SPECIJAL ZA MOTORE I KVADOVE

8. 01. 2014. Comments (0) Views: 695 Dakar

Gabor sam svoj majstor

Organizator Dakar relija pored svih peripetija koje je pripremio za učesnike na brzinskim ispitima, posle trećeg dana konkretno motociklistima priredio je noć u kampu bez asisetncije, drugim rečima sve su morali da odrade sami. U pitanju su svakako radnje koje iskusni vozači i sami znaju da urade, ali je mnogo lakše kada vas u kampu posle čitavog dana u sedlu, dočeka nasmejani „konjušar“ koji će potrošenog metalnog ata dovesti u funkcionalno stanje za naredni dan.

072-B98Y0919

Zbog velikih uspona, vrućine, razređenog vazduha i telesne težine u odnosu na snagu motora Sagmajster je trećeg dana imao dosta muka, ali je na sreću tokom večeri sve makimalno dobro uradio, što se najbolje videlo na cilju brzinskog ispita četvrtog dana jer je kroz isti prošao kao 39.

– I pored ogromnog napora koji sam uložio da bih završio treći specijalni ispit, imao sam dovoljno snage da uradim redovan servis na motoru. Pored toga montirao sam i traku na kojoj se nalazi itinerer za naredni dan, a to je obično posao mehaničara. No, ispalo je dobro, jer sam ga perfektno namestio što mi je u potpunosti olakšalo posao tokom četvrtog dana. Vozio sam sve vreme sam, oslanjao sam se na iskustvo, pravilnu procenu i stigao na cilj među prvih 40 takmičara, što smatram svojvrstnim uspehom – rekao je Gabor u telefonskom razgovoru.

Pored odlične vožnje i navigacije, sastavni deo dana su i padovi, ovoga puta na sreću bez posledica po Sagmajstera.

– Prilikom pada polomio sam zadnji blatobran, ili kako ga mi vozači zovemo zadnji rep, ali to je plastika i to se sve da srediti u kampu, kojem se radujem maksimalno. Možda se još više radujem mehaničarima koji će se baviti motorom, ali ću zato ponovo sam montirati traku sa itinererom, kako bih i petog dana bio dobar na specijalnom ispitu. O istom nemam vremena da razmišljam, već žurim u kamp – dodao je Sagmajster.

Komentari su zatvoreni.