MENI

Povratak korenima

ZAVRŠEN DRUGI MEĐUNARODNI TESLA RELI

12. 07. 2013. Comments (0) Views: 594 Autosport, Reli

ZAVRŠEN PRVI DAN 2. MEĐUNARODNOG TESLA RELIJA

Danas je završen prvi dan 2. međunarodnog Tesla rally pod pokroviteljstvom Auto moto saveza Srbije i u organizaciji Auto reli turing kluba Srbija.

01 TESLA RALLY-1

Ukupno šesnaest posada vozilo je na itinereru dugom 415 kilometara i prošlo pet regulacionih testova. Četrnaest posada iz osam evropskih zemalja sa svojim ekološkim vozilima krenulo je jutros iz Niša u 8,01 h, dok su dva automobila na električni pogon – Tesla Roadster i Mitsubishi i-Miev, vozila na stazi Košutnjak.

Pošto je ovogodišnji Tesla rally posvećen obeležavanju 1700 godina od potpisivanja Milanskog edikta, automobili koji koriste alternativna goriva prošli su carskim putevima rimskih imperatora od Naisusa preko Feliks Romulijane i Viminacijuma do Beograda. Sutra ih očekuje još 206 kilometara koje će voziti na terenima Košutnjaka, Avale i Lisovića.

02 TESLA RALLY

Podsećamo Tesla reli se boduje za FIA Alternative Energies Cup i učesnici su svrstani u tri kategorije:
III A – vozila na električni pogon, kategorija VII – hibridna i kategorija VIII – vozila koja koriste TNG, CNG, bio dizel i ostala alternativna goriva.

Cilj 2. međunarodnog Tesla relija je u subotu, 13.07.2013. godine u 16,00 h ispred hotela Metropol u Beogradu, ali će rezultati biti poznati tek oko 20,00 časova. Naime, o plasmanu će odlučivati ukupno 11 regulacionih testova za kategorije VII i VIII, odnosno četiri regulaciona testa za kategoriju III A, količina potrošenog goriva, ali i eventualni kazneni poeni.

Komentari su zatvoreni.