MENI
Nenad Baničević

Nenad Banićević – Vodno 2013.

Miljković u Zalužima

16. 05. 2013. Comments (0) Views: 1683 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Borković na Salcburgringu

Srpska javnost i navijači Dušana Borkovića širom Evrope veruju da je konačno došao kraj pehovima našeg asa u debitantskoj sezoni u ETCC (Evropskom kupu turističkih automobila). Posle velikih oštećenja Borkovićevog seat leona na startu trke u Slovačkoj, prošlogodišnji šampion Evrope na brdskim stazama i NIS Petrol rejsing tim, maksimalnim naporima uspeli su da reše problem. Srbija će i na Salcburingu imati predstavnika.

borkovic_salcburgringuZadatak je glasio: Šta uraditi da jedini srpski predstavnik u evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije) nastavi takmičenje i nastupi na Salcburingu, s obzirom da nije bilo dovoljno vremena da se Borkovićev auto popravi do 15. maja.

Rešenje je nađeno: iznajmljen je identičan automobil u Danskoj, transportovan do prijatelja iz Oktansporta u Sloveniji, kompletno je iskontrolisan i na njega su prebačeni delovi sa havarisanog vozila koji nedostaju (pogotovo homologirane stvari kao sto su sedište,pojasevi, halon, rezervoar za gorivo…), urađen je kompletano brendiniranje (zahvaljujući NIS Petrolu).

Ovakva odluka sa sobom je donela nove velike troškove, ali je problem najbezbolnije rešen i Borković će, na radost velikog broja navijača u Austriji juriti ka novim bodovima za Srbiju u najjačoj Super 2000 klasi ETCC-a.

Dušan Borković i članovi NIS Petrol rejsing tima u sredu su doputovali u Austriju gde na stazi Salcburgring rade na štelovanju i usavršavanju automobila za Dušanove zvanične slobodne treninge koji su na programu u petak. U subotu su na programu kvalifikacione vožnje, dok će se u nedelju čak 33 vozača takmičiti u petoj i šestoj trci u sezoni ETCC. Uprkos svim pehovima u dosadašnjem delu sezone Dušan Borković se sa 7 osvojenih bodova trenutno nalazi na 9 mestu u generalnom plasmanu.

– Za sada smo se izborili sa svim nedaćama. Primarni zadatak nam je bio da obezbedimo uslove da vozim u Salcburgu kako bi i na ovom prestižnom takmičenju na najbolji način predstavili Srbiju i naše sponzore. Posle svih pehova verujem da nas više ništa neće zaustaviti! Novi cilj se nameće sam po sebi – uspešan nastup na Salcburgringu i osvajanje novih bodova za Srbiju. Ne zanima me da budem dobar, oduvek težim da budem najbolji – izjavio je po dolasku u Salcburg Dušan Borković.

borkovic_salcburgringu2

Komentari su zatvoreni.