MENI
Savković Beranovac oktobar 2023

Beranovac iznedrio šampione na krugu

Bečejska premijera za finale sezone

Obroncima Kopaonika 2023 a

16. 10. 2023. Comments (0) Views: 539 Autosport, Offroad

Andrićima „Memorijal Miloš Mirković 2023“

Reli terenskih vozila „Obroncima Kopaonika“ koji je održan trećeg vikenda oktobra u organizaciji ASK Plumrace, a pod pokroviteljstvom Sportskog auto moto saveza Beograda „Memorijal Miloš Mirković 2023“ pripao je kao i prošle godine oci i sinu Dejanu i Đorđu Andriću. Drugo mesto osvojili su još jedan tata i sin Predrag i Nikola Predolac, dok se trećeg mesta domogla posada Marko Nešić i Aleksandar Tošić.

Tokom dva dana družina mala ali odabrana prevalila je bezmalo 100 kilometara vožnje u terenu, počev od Vašarišta, preko zaseoka Stojanovići, sela Kočine, Krševa, Nerađa, Krive reke, Suvog rudišta i preko male Treske i Mramora finiširala u Brzeću. U sklopu prvog dana, četiri prvoplasirane posade istakle su se „spašavanjem“ kolega zagalavljenih u bespućima ravnog Kopaonika, koje su trasirale brzinske ispite za predstojeći Srbija trofi. Plemenitost na delu nema cenu.

Standardne izazove poput ispita spretnosti u zahtevnim uslovima i ispita tačnosti, sve posade su bez premca ispunile, sa neizbežnim malim razlikama, kako prilikom savladavanja prepreka, tako i protiv štoperice na „poligonu“. Pauze tokom nadmetanja korišćene su pre svega za psihički odmor, ali i neizbežne pošalice.

U zbiru svih aktivnost, pored pomenutih ispita spretnosti i tačnosti, učestvovali su osvojeni poeni sa terena za košarku i fudbal, odnosno pucanja iz vazdušnog pištolja i jedne novine. Upravljanje mini terenskim vozilom na struju, sve u duhu savremenog pogleda na svet i ekologiju, izazavalo je najviše navijačkog žara.

Slavodobitnici Obroncima Kopaonika 2023

Slavodobitnici Obroncima Kopaonika 2023

Finale je pripalo poseti srednjovekovnom utvrđenom gradu Kozniku iznad reke Rasine, posle kojeg se karavan upitio preko Goča ka Beranovcu, kako bi dali podršku majstorima volana na kružnim stazama i asfaltnoj podlozi.

Plasman

1. Dejan Andrić – Đorđe Andrić, 2. Predrag Predolac – Nikola Predolac, 3. Marko Nešić – Aleksandar Tošić, 4. Draško Pantović – Nadia Subu, 5. Vladica Šljivić – Nebojša Popović, 6. Zlatko Milenković – Aleksandar Živanović…

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *