MENI
NADA SE KIŠI I PODIJUMU Dušan Borković na pres konferenciji ispred kuće putujuće

Šampion startuje sa „Zmaja”

GUŽVA NA STAZI Detalj sa prošlogodišnje trke na Slovakijaringu

Četvorica predstavnika Srbije u CEZ trkama na krugu

NAJAVA SEZONE Detalj sa konferencije za novinare

25. 04. 2013. Comments (0) Views: 697 Autosport, Reli

Stamenković i Lekić domaće uzdanice

Konferencijom za novinare povodom IV Beogradskog FAM relija, zvanično je startovala sezona auto sporta u Srbiji. Premijerno takmičenje sezone održava se 27. i 28. aprila na Avali i Košutnjaku u organizaciji aktuelnog šampionskog kluba „MM Pauer“, a boduje se za Otvoreni šampionat Srbije, pod patronatom Srpskog automobilskog saveza i AMSS, Centralnoevropsku zonu i šampionat Hrvatske. Na startnoj listi nalaze se imena 43 posade iz Srbije, Hrvatske, Austrije, Švedske i Mađarske, što obećava pravi spektakl na osam predviđenih specijalnih ispita.

 NAJAVA SEZONE Detalj sa konferencije za novinare Domaće uzdanice, Todor Stamenković i Vojislav Lekić, u „micubiši lanserima EVO IX“, imaće težak zadatak da na domaćem terenu savladaju vrlo spremne i brze konkurente, poput Šebalja i Šaškina iz Hrvatske, Mađara Vavrike i ostalih, koji takođe voze „micubiši lansere“ evolucija VII, IX i X. Pored borbe u generalnom plasmanu, interesantni okršaji publiku očekuju i u borbi za trijumf po klasama, naročito u domaćem šampionatu, u klasama I i II. Pažnju publike već tradicionalno privlači vožnja atraktivne Jovane Jovanović, koja u sezonu ulazi i sa novim suvozačem, Natašom Tunguz, koje su članice kluba organizatora.

Start relija zakazan je za subotu, 27. april, u 19:00 časova, u Vasinoj ulici, gde će u nedelju, 28. aprila, biti i cilj, tačno u 18: 31 časova. U subotu su na programu dva atraktivna noćna specijalna ispita, na Avali i Košutnjaku, koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje relija. U nedelju je na programu šest specijalnih ispita, a vozi se po tri puta na Avali i Košutnjaku. Obzirom da je vremenska prognoza optimistična, biće to sjajna prilika da ljubitelji trka, ali i porodice željne izleta u prirodi, upotpune vikend ovim događajem.

Zbog održavanja relija, putevi na Avali i Košutnjaku biće zatvoreni u subotu od 18:00 do 22:00 sata, tj. u nedelju od 10:30 do 18:30. Vasina ulica, na potezu od Narodnog pozorišta do Stugentskog trga, biće u subotu zatvorena od 17:00 do 23:00 sata, a u nedelju od 17: do 22:00 časa.

Pored takmičarskog dela relija, klub „MM Pauer“ spremio je još nekoliko propratnih iznenađenja za gledaoce. U subotu od 18.00 časova treba pogledati spektakularnu edukativnu pokaznu vežbu Crvenog krsta Beograda i Vračara, koja govori o pravovremenoj reakciji i pružanju prve pomoću u slučaju saobraćajne nezgode. Noćni specijalni ispit na Avali biće obeležen podrškom organizarima humanitarnog koncerta za malu Anđelu, koji će biti održan na platou ispod Avalskog tornja. „MM Pauer“ će pokloniti sugrađanima i koncert Željka Vasića, zakazan za subotu u 20:00 časova na mestu starta relija.

Komentari su zatvoreni.