MENI
MINI ZA MAKSIMALAN DOMET

Čestitke za MINI

ODLIČJA SU SPREMNA Kacige za vitrine

Večernja garderoba obavezna

26. 01. 2013. Comments (0) Views: 624 Autosport, Ostalo

Aktivnosti Subarua u auto sportu u 2013. godini

Proizvođač automobila Subaru – “Fudži teška industrija” i njena sportska podružnica STI objavili su raspored aktivnosti Subarua u auto-moto sportu za 2013. godinu.

SUPER GT Serija Brz

SUPER GT Serija
Brz

Subaru će sa svojim trkačkim automobilom “subaru BRZ GT300” ove godine učestvovati u seriji Super GT koja važi za najprestižnije automobilsko sportsko takmičenje u Japanu. Vozilo je izrađeno u STI-ju pod budnim nadzorom Hideharu Tacumija, generalnog direktora sportskog odeljenja i ima isti Subaru bokser turbo motor postavljen napred i konfiguraciju pogona na zadnjoj osovini kao i serijski model BRZ.

Kao i prethodnih godina, Subaru tim će raditi uz tesnu saradnju sa “R&D sportom“ predvođenim direktorom Šinđi Motođimom dok će timski vozači biti Tecuja Jamano i Kouta Sasaki. U ranoj fazi takmičenja Subaru će doterati svoje vozilo kako bi mogao da se takmiči za pobede u klasi, ali i čitavoj seriji.

Trka 24 sata Nirburgringa

STI (Subaru Technica International) će učestvovati na čuvenoj trci “24 sata Nirburgringa” po šesti uzastopni put sa sportskim vozilom čiju osnovu čini četvorovratni model “wrx sti”. U 24-časovnoj trci 2011. i 2012. godine STI je pobeđivao u klasi SP3T, a cilj im je da to učine i treći put uzastopno ove godine. Automobilu su još više poboljšane takmičarske performanse snižavanjem centra gravitacije kao i drugim tehničkim unapređenjima.

24 ČASA NIRBURGRINGA Wrx sti

24 ČASA NIRBURGRINGA
Wrx sti

Pre zvanične trke “24 sata Nirburgringa” koja se održava 19. i 20. maja, subaruov sportista učestvovaće na kratkoj trci serije VLN u aprilu, a koristiće se za završna tehnička doterivanja. Kao i prošle godine, Hideharu Tacumi preuzeće odgovornosti timskog menadžera, a biće zadužen i za razvoj automobila. Što se tiče vozača, učestvovaće dva Japanca, Tošihiro Jošida i Kouta Sasaki, a pridružiće im se i dva pilota iz Evrope. U skladu sa prošlogodišnjom praksom, mehaničari koje će izabrati dileri Subarua iz Japana biće poslati na trku kao deo takmičarskog tima.

Međunarodna reli takmičenja u organizaciji FIA

Slično kao i prošle godine, Subaru će nastaviti sa podrškom privatnim vozačima koji će učestvovati u Svetskom reli šampionatu FIA (WRC2) i Evropskom reli šampionatu (ERC) koji je integrisan sa nekadašnjim “međunarodnim reli čelendžom” (IRC).

Komentari su zatvoreni.