MENI
SPREMAN ZA AKCIJU U KLASI D 4 Milovan Vesnić

Izazov novih staza privlači Vesnića

NAJAVA SEZONE Detalj sa konferencije za novinare

Stamenković i Lekić domaće uzdanice

NADA SE KIŠI I PODIJUMU Dušan Borković na pres konferenciji ispred kuće putujuće

23. 04. 2013. Comments (0) Views: 1516 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Šampion startuje sa „Zmaja”

Na vrlo originalan način, Dušan Borković aktuelni šampion Evrope na brdskim stazama, upriličio je konferenciju za novinare na parkingu benzinske stanice „Zmaj 2”, uoči odlaska na drugi takmičarski vikend Evropskog kupa turističkih automobila (ETCC), koji se u vikendu pred nama održava na Slovakija ringu u Slovačkoj. Ispred „kuće putujuće” kamiona kojim putuje na sva takmičenja, novopečeni mladoženja poručio je vernoj publici da ide spreman na novi okršaj.

 NADA SE KIŠI I PODIJUMU Dušan Borković na pres konferenciji ispred kuće putujuće – Direktno sa benzinske pumpe „Zmaj 2” putujemo u Slovačku na drugi takmičarski vikenda Evropskog kupa turističkih automobila. Moram reći da su ljudi iz NIS petrol rejsing tima zadovoljni rezultatima sa prve trke u Monci, što ne važi kada sam ja u pitanju. Nije nikakva tajna da sam ambiciozan i da me samo i jedino interesuje pobeda. Priliku da se pokažem imaću ovog vikend na Slovakija ringu. Namera mi je da posle Slovačke budem barem peti u plasmanu klase S 2000, a da sezonu završim u prva tri takmičara – rekao je Borković.

Nepoznate staze i konkurencija u klasi dodatni su motiv za Borkovića.

– O konkurenciji kao i o stazama na kojima ćemo nastupati do kraja sezone, znam vrlo malo, gotovo rečeno ništa, ali brzo učim. Sa konfiguracijom staza imaću priliku da se upoznam tokom nezvaničnih i zvaničnih treninga, a sa konkurencijom direktno na trci. Na automobilu od završetka Salona automobila gde je bio izložen, do polaska urađeno je mnogo toga, tako da putujemo spremni. Za vikend najavljuju sunčano vreme, mada se potajno nadam kiši, jer su mi tako veće šanse da se domognem podijuma. Seat je svakako konkurentan, ali mašine iz Bavarske po suvom imaju prednost – zaključio je Dušan Borković.

Komentari su zatvoreni.