MENI

Sagmajster neuhvatljiv za konkurenciju

Moto kros Teodorina opsesija

23. 06. 2015. Comments (0) Views: 450 Motociklizam, Motokros

Đorđević jedini pružio otpor Slovencu

Treću trku Otvorenog šampionata Srbije u moto kros disciplini koja je održana minulog vikenda na stazi Jeljen iznad Čačka obeležio je visok ritam i gotovo potpuna dominacaija takmičara iz Slovenije. Od ukupno šest klasa, gostima iz Slovenije pripala su čak četiri prva mesta, drugim rečima da ih je bilo i u preostale dve klase pitanje je, ko bi slavio u istim.

MDjoredjevic (65) Urbas 224

Čast domaćim vozačima u najjačoj klasi MX 1 dostojanstveno je odbranio Miloš Đorđević, dobrano namučivši u prvoj trci Tea Urbasa. Silovoto sa startne rampe kao da je izbačen iz katapulta krenuo je Đorđević i izbio na čelo divizije, koju su sačinjavale klase MX1 i MX 2, ukupno 17 vozača. Pet krugova ili više od jedne trećine prve trke, mladi privrednik iz Vrnjačke banje diktirao je tempo, a onda je morao da prepusti vođstvo Urbasu.

– Više sam nego zadovoljan pokazanim na Jeljenu, a naročito mi je prijalo što su mi posle prve trke navijači prilazili i čestitali na vožnji. Značilo im je da domaći vozač barem jedan deo trke bude na vodećoj poziciji. Istini za volju, još jednom je do izražaja došla nepobitna činjenica da je moto kros ozbiljno naporan sport i da bez valjane fizičke pripreme nema ni vrhunskih rezultata. Dok sam imao snage bio sam vodeći, što mi govori da sam tehnički dalje na visini zadatka, ali kada sam ostao bez snage, gubio sam koncentraciju i epilog je poznat – jasan je Đorđević.

Do kraja prvog dela šampionata u moto krosu ostala je još jedna trka koja je na programu finalnog vikenda juna, i to ne bilo kakva, već koja se boduuje za Istočnoevropski šampionat.

Mdjordjevic

– Sledećeg vikenda idemo u Globare na međunarodnu trku, gde će biti još jača konkurencija. Zbog poslovnih obaveza nemam vremena da redovno treniram, i to se odražava na rezultate, tako da u nedelju idam na megdan konkurenciji iz Istočne Evrope, gde ću probati da se što bolje plasiram u klasi MX 1. Letnju pauzu planiram da iskoristim da se što bolje pripremim za nastavaka šampionata, gde bih na preostala tri takmičenja maksimalno pripremljen pokazao šta umem, mogu i znam – jasan je Miloš Đorđević.

Spajanjem šest klasa u tri divizije, organizator trke na Jeljenu napravio je pravi pogodak. Pun startne rampe, visok ritam takmičenja u potpunosti je odgovarao publici i medijima. Pojedini takmičari nenavikli da se sve tako ekspresno dešava, malo su negodoval, ali je vreme da nauče, da takmičenja mogu da traju kraće i efikasnije.

Komentari su zatvoreni.