MENI
STARA NOVA SPRAVA ZA MLADOG KNEZA Klio Srđana Višnjića sada je u vlasništvu MM Pauera

Nova „kočija“ za Kneza od Uba

MINI ZA MAKSIMALAN DOMET

Čestitke za MINI

POBEDNICI T1 KLASE Žil de Vilijer i Dirk von Cicvic

22. 01. 2013. Comments (0) Views: 709 Autosport, Dakar

Toyotini vozači drugi na Dakar reliju

Giniel de Villiers i Dirk von Zitzewitz, vozači Toyote Hilux 4×4 u Toyota Imperial timu, su osvojili drugo mesto u ukupnom poretku na Dakar reliju, koji je završen u subotu popodne u Santjagu, Čile. Na podijum najduže i najteže trke na svetu su stali drugu godinu za redom – prošle godine su osvojili treće mesto. Takođe, drugu godinu za redom su pobedili u T1.1 klasi za „kros-kantri“ vozila sa benzinskim motorom i pogonom na 4 točka.

 POBEDNICI T1 KLASE Žil de Vilijer i Dirk von Cicvic Posle 14 etapa u Peruu, Argentini i Čileu, pređenih više od 4,000 km i dva prelaska Anda na visinama preko 4,000 metara, pobednici Dakara iz 2009. su završili trku 42 minuta posle branilaca titule Francuza Stephanea Peterhansela i Jeana Paul Cottreta u Miniju. Treći u ukupnom poretku za automobile su bili Rusi Leonid Novitskiy i Konstantin Zhiltsov u još jednom Miniju, koji su stigli na cilj 46 minuta posle De Villiersa i Von Zitzewitza.

Subotnju finalnu etapu od 128 kilometara između La Serene i Santjaga su osvojili Španac Nani Roma i njegov suvozač Francuz Michel Perin u Miniju, Argentinac Orlando Terranova i Portugalac Paulo Fiuza u BMW-u X3 i Argentinci Lucio Alvarez i Roland Graue u još jednom Toyota Hiluxu južnoafričke izrade. De Villiers i Von Zitzewitz su bili četvrti.

Ostala tri Toyota Hiluxa 4×4 napravljena u Hallspeed-u za Toyota Motosport su bila među 92 automobila koja su stigla na cilj, od 153 koliko je započelo reli 5. januara u Limi, Peru. Alvarez i Graue su klasifikovani kao 10, australijsko-britanski dvojac Geoffrey Olholm i Jonathan Aston su bili 11, dok su Poljaci Adam Malysz i Rafal Marton bili 15.

„Ovo je sjajan rezultat za Toyota Motosport, kao i za južnoafrički Toyota Imperial Team“, rekao je vođa tima Glyn Hall. „Sve ovo je postignuto bez značajnijih mehaničkih problema, što je dokaz legendarne izdržljivosti i pouzdanosti najprodavanijeg južnoafričkog pikapa.“

„Ovo je neverovatan uspeh Giniela, našeg počasnog Južnoafrikanca Dirka, kao i svakog člana našeg tima, zbog čijeg zalaganja i posvećenosti je i postignut ovako dobar rezultat. Osećam se privilegovano što sam menadžer ovoj sjajnog tima.“

Toyota Motorsport se zahvaljuje svojim sponzorima, zvaničnim dobavljačima i tehničkim partnerima
Toyota, Imperial Toyota, Duxbury Netgear, SAA, SAA Cargo, Innovation Group, Toyota Financial Services, Blue Sky, Bosch, Castrol, DeWalt, Donaldson, Edgecam, 4×4 Mega World, Hallspeed, Mastercraft, Michelin, Mistral, NGK, Oakley, SKF, Spanjaard i TFM.

Za više informacija o Toyota Imperial SA timu, molimo kontaktirajte:
Leo Kok
Viši menadžer: korporativne komnikacije
Toyota South Africa Motors (Pty) Ltd
+27 (0) 11 809 2576 (o)
+27 (0) 11 809 9576 (f)
+27 (0) 82 327 2763 (m)
lkok@tsb.toyota.co.za (e)

BEZ ZNAČAJNIH MEHANIČKIH PROBLEMA Jedna od četiri toyote hajlaks Imperijal tima

Komentari su zatvoreni.