MENI
SKI SKAKAČ NA DAKARU Adam Malysz (POL) / Rafal Marton (POL)

Hajlaks spreman za najteže izazove Dakar relija 2013

POBEDNICI T1 KLASE Žil de Vilijer i Dirk von Cicvic

Toyotini vozači drugi na Dakar reliju

STARA NOVA SPRAVA ZA MLADOG KNEZA Klio Srđana Višnjića sada je u vlasništvu MM Pauera

16. 01. 2013. Comments (0) Views: 389 Autosport, Reli

Nova „kočija“ za Kneza od Uba

MM Pauer tim u toku zimske pauze pojačao se za još jednu ozbiljnu spravu, u pitanju je reno klio RS klase N3 koji je do još pre nekoliko dana bio u vlasništvu Srđana Višnjića. U sozeni pred nama u istom će reli stazama hoditi „Knez od Uba“, Živko Gajić.

STARA NOVA SPRAVA ZA MLADOG KNEZA Klio Srđana Višnjića sada je u vlasništvu MM Pauera Nije tajna da su mnogi na početku prošle godine kritikovali MM Pauer kako su mladića, koji je stasao u klasi jugo i tek počeo ozbiljno da „cepa“, iz vedra neba prekomandovali u mnogo jaču klasu N3. Reno klio koji je prošle sezone vozio Gajić nije bio ni blizu konkurentan, ali je srčanost ostala što je mladi član tima pokazao na reliju Ub, odakle i potiče sada već čuveni nadimak. Sada sve prelazi na jedan viši nivo jer je Višnjićev automobil dokazano brz i u pravim rukama sposoban za vrhunski rezultat. MM Pauer siguran je u izbor i ni jednog trenutka ne sumnja.

– Nastavljamo da ulažemo u „projekat“ Gajić i u njega imamo puno poverenje. Pored automobila nabavili smo i nove točkove i pneumatike, ostaju samo sitna štelovanja. Tim planira u 2013 pored nastupa u Srbiji i po jedan reli u okruženju. Najverovatnije u Hrvatskoj, Mađarskoj i Bugarskoj – izjavio je za Branislav Pijević ispred MM pauer tima.

Živko Gajić ne skriva oduševljenje, ali i zahvalnost na ukazanom poverenju. Tužno, ali istinito na prste jedne ruke možemo nabrojati one koji danas ulažu sredstva u automobilizam, a posebno u razvoj i napredak mladih.

STARA SPRAVA SE VOLI Obožavateljka obožava Žilujusov klio

STARA SPRAVA SE VOLI
Obožavateljka obožava Žilujusov klio

– Izuzetno sam zadovoljan kako ljudi iz MM Pauer i Mišelina misle na mene i što su mi omogućili da konačno dobijem vrhunski automobil. Svi znamo ko je Srdjan Višnjić i kakve automobile sklapa. Kad smo zavireli pod „kožu“ tog klia shvatili smo da je to definitivno najbolji auto u klasi N3 u regionu i celoj jugoistocnoj Evropi. Raduje me što ću osim automobila dobiti i tehničko vozačku asistenciju jer ova sprava pruža zaista velike mogućnosti. Zahvalio bih se popularnom Budi na svoj pomoći koju je ponudio, jer nije mala stvar kada ti pomaže jedan od najvećih asova reli sporta u Srbiji. Ne želim da pretim titulama i pobedama jer smatram da još uvek imam dosta da napredujem ali logično je da u ovakvom automobilu i uz logistiku MM Pauera, Mičelina i GP Autošopa pokušam da budem što bliži vrhu moje klase – poručuje Živko Gajić čiju premijeru u novom automobilu gledamo krajem aprila na Beogradskom reliju.

BG RELI NA NOVIM LOKACIJAMA

Branislav Pijević jedna od ključnih karika u organizaciji BG relija nagovestio je šta MM Pauer priprema povodom takmičenja koje „otvara“ sezonu srpskog automobilizma.
– Zbog velikih peripetija oko pribavljanja dozvola u glavnom gradu, rešlili smo da izmestimo BG reli u lokalne opštine prestonice. Ove godine reli selimo na obronke Bukulje i u okolinu Lazarevca. Imamo još iznenađenja u planu a moguće je i jedno vozačko pojačanje, ali o tome pričamo uskoro – dodao je Pijević.
Vest je koja će istinski obradovati ljubitelej relija, jer su brzinci Avala i Košutnjak odavno zreli za jednu dužu pauzu. Naši relisti će morati da „probude“ svoje kolege u kokpitu i da se oslone na njihov radar, a ne samo na svoju memoriju u koju su se ove dve staze, verujemo, trajno ucrtale.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.