MENI

Stanojevići spremni za izazove Jeljena

Kreševo druga trka Balkanskog šampionata

15. 05. 2016. Comments (0) Views: 631 Motociklizam, Motokros

Potop na Jeljenu

Drugu trku Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu koja je održana na stazi Jeljen iznad Čačka obeležila je potopska kiša i posle toga jak vetar, koji su uslovili da klase MX 65, MX 85, MX S i MX 3 ne voze drugu trku, odnosno da klasa MX B vozi manje minuta.

Strahinja Kalamković i Miodrag Stanojević

– I pored maksimalnih napora koje je organizator AMSK Termorad Čačak uložio u pripremu staze na Jeljenu, protiv vremenskih nepogoda se nije moglo. Prvi krug smo odradili, ali kada je na red došla druga trka po klasama nebo se otvorilo i jednostavno nismo mogli da decu sa malim točkovima pustimo da se muče po velikom i dubokom blatu. Takmičari klase MX B vozili su šest minuta plus dva kruga, a učesnici klasa MX 3 i MX S, takođe nisu vozili drugu trku. Bodovanje je usvojeno za klase koje su vozile dve trke zbir plasmana, odnosno za one klase koje su vozile jednu trku, toliko su bodova i uknjižili na saldo – rekao je Saša Kovačević, funkcioner MSS zadužen za moto kros.

Dok su vremenski uslovi bili naklonjeni takmičarima i organiaztoru publika je imala prilike da vide odlične trke u svim klasama, jer su takmičari bili izuzetno raspoloženi naročito iz grada kluba domaćina.

Nemanja Petrić

NEZVANIČNI REZULTATI

Klasa MX 65: 1. A. Milosavljević, 2. P. Rajević, 3. F. Rajević

Klasa MX 85: 1. M. Stanojević, 2. M. Zimonjić, 3. T. Radojčić

Klasa MX 1: 1. T. Urbas, 2. B. Antić, 3. R. Sagmajster

Klasa MX 2: 1. N. Petrović, 2. H, Stanković, 3. A. Čerkez

Klasa MX 3: 1. V. Lang, 2. G. Sagmajster, 3. B. Raniselj

Klasa MX S: 1. D. Stanković, 2. M. Radisavljević, 3. P. Vukobratov

Klasa MX B: 1. N. Petrić, N. Kovač, 3. M. Stojanović

Komentari su zatvoreni.