MENI

Krum Dončev trenutno vodeći na 45. Srbija reliju

Dončevu Srbija Avčiju Istok

13. 10. 2012. Comments (0) Views: 669 Autosport, Brdske trke

Vidosavljević najbrži u subotu od Đerekara do Mramora

Prvu od dve brdske trke na Kopaoniku obeležilo je 25 takmičara koji su muku mučili vozeći u izuzetnom teškim uslovima. Mokra staza, izuzetno velika vlažnost vazduha i magla koja je samo menjala intenzitet na zvaničnim treninzima i prvoj trci, odlika su subotnjeg takmičarskog dana na Nagradi Brusa u organizaciji SAKSS.

KROZ MAGLU DO TRIJUMFA U KLASI V Vitomor Cvetić

KROZ MAGLU DO TRIJUMFA U KLASI V
Vitomor Cvetić

Sreća je pratila takmičare pa niko nije doživeo izletanje i oštećenja na vozilu, iako je nekolicina njih imala tehničkih problemima na automobilima.

Najbrži u generalnom plasmanu na prvoj trci bio je Aleksandar Sale Vidosavljević u lanči delti integrale koji je stazu izvezao trci u vremenu 02:17.823 minuta, dok je na treningu dok su bili nešto bolji vremenski uslovi ostvario vreme 02:16.611.

Izuzetno loše vreme bilo je prepreka da se na trci pojavi veći broj publike. Konfiguracija staze je takva da je poprilično atraktivna i samim tim i vozači moraju da pokažu zavidno znanje ukoliko žele da ostvare dobar rezultat.

U klasi mali N najbolji je bio Saša Janković koji je dominirao i na treningu i na obe vožnje u trci, i iza sebe ostavio Miloša Rogonjić i Damira Ilića. U hibridu ovoga puta najbolji je bio Vladimir Šekularac koji je iza sebe ostavio trenutno vodećeg u klasi Predraga Lambašu i povratnika na staze Zorana Jablić. Malobrojna publika bila je posebno oduševljena nastupom Šekularca koji je izgleda zaboravio da je bila kišna podloga i nije ni malo kalkulisao.

U klasi IV problematiku sa vozilima imali su sva trojica takmičara. Nenada Savića mučio je menjač, Bucu Isakova kišne gume, a Branka Zirojevića elektronika na automobilu. U klasi pet koja je bila nepotpuna najbrži je bio Vitomir Susi Cvetić ispred Uroša Brkića. Golf Cvetića je opet perfektno radio, ali on nije mogao da napravi bolje vreme od automobila sa turbo motorima dok je među „atmosfercima“ bio izraženo ubedljiv. Cvetić je „napravio“ vreme od 02:23,039 minuta. Goran Toroman bio je usamljen u klasi VII.

Klasa VIII bila je ovoga puta najuspešnija za Dragoljuba Arsić koji je slavio ispred Miloša Brkića i Danijela Panića koji je debitovao. U klasi IX koju čine sve sami iskusni takmičari Života Milić bio je uspešniji od Dragana Balačikić i Vladimira Panića.

U klasi deset nažalost tehnički problemi ovoga puta pratili su Dragana Simića koji je imao problema sa kvačilom na svom micubišiju. On je uspeo da izvuče maksimum iz svog automobila u datim uslovima, ali to nikako nije bilo dovoljno da stigne vrhunski raspoloženog Aleksandra Vidosavljevića čija je Lančia danas radila perfektno. Treći u klasi bio je iskusni Dragoslav Stanojević.

U poretku klubova najbolji je bio Gaga rejsing, ispred reli renta i Mlava rejsing. Organizator Dejan Čolović i njegov ASK Konkord kao i direktor trke Radmilo Pavlović izražavaju veliku zahvalnost zbog uspešno održanog prvog dana takmičenja i izražavaju nadu da će i sutra sve proći u najboljom redu. Nadamo se da će i vreme poslužiti kako takmičare, tako i organizatore i publiku i omogućiti lepše i lakše uslove za takmičenje na nedeljnoj trci.

Đ. D

Komentari su zatvoreni.