MENI

Hladne gume i usijane glave

Vidosavljević najbrži u subotu od Đerekara do Mramora

13. 10. 2012. Comments (0) Views: 1666 Autosport, Reli

Krum Dončev trenutno vodeći na 45. Srbija reliju

Prvi dan dvodnevnog 45. Srbija relija, koji se boduje sa koeficijentom 10 za FIA Evropski kup istok, Trofej centralno evropske zone i šampionate Bugarske i Srbije, održan je na tri lokaliteta u brdima iznad Valjeva. Posle devet brzinskih ispita, lepše rečeno tri puta po tri „brzinca“ Rajkovići, Divčibare i Lastara, u vođstvu je posada iz Bugarske Krum Dončev – Petar Jordanov u pežou 207 S 2000. Drugo vreme ima posada iz Mađarske Zoltan Besenjej – Julijana Nirfas u subaru impreci, dok je na odličnom trećem mestu domaća posada Todor Stamenković – Branislav Jovanović u micubiši lanseru IX evolucije.

NEUMOLJIVI BUGARIN Krum Dončev i Petar Jordanov (Foto: G. Perović)

NEUMOLJIVI BUGARIN
Krum Dončev i Petar Jordanov (Foto: G. Perović)

Zbog niza okolnosti koje su pratile start prvog, odnosno drugog brzinskog ispita, organizator se odlučio da se isti voze kao etape, tako da je treći, zapravo bio prvi na kojem je mereno vreme. Dugo čekanje uslovilo je da se pneumatici ohlade, a glave usijaju, što je uslovilo da posle prvog do servisnog parkišta u Valjevu stigne 21 posada, odnosno 9 ih je odustalo. Prema pravilima super relija, sve posade kojima nisu oštećeni automobili, ili su u mogućnosti da ih tokom večeri poprave, imaju pravo da startuju u nedelju 14. oktobra. Kako se za Otvoreni šampionat Srbije svaki dan boduje posebno, isto važi i za domaće posade. U tom slučaju ljubitelji sporta brzina na četiri točka moći će u prestonom gradu i okolini na drugom danu relija da vide 27 posada.

Seriju odustajanja otvorili su Dimitar Iliev i Dobromir Filipov u škodi fabiji S 2000, direktni konkurenti posadi iz Turske Jagiz Avčiju i Bahadir Gucenmezu u ford fiesti za prvo mesto u kupu Istočne Evrope. Istine radi Iliev prosto nije imao sreće, posle izletanja na prvoj ukosnici, njegov auto je ostao na „klackalici“ kako bi se reklo u žargonu automobilista i bez oštećenja, ali nisu imali snage da ga vrate na put kako bi nastavili brzinski ispit. Petar Gjošev u pežou 207 S 2000 imao je malo ozbiljnije izletanje, ali takođe, bez znatnijeg oštećenja.

DIKA I PONOS DOMAĆEG RELI SPORTA Todor Stamenković i Branislav Jovanović

DIKA I PONOS DOMAĆEG RELI SPORTA
Todor Stamenković i Branislav Jovanović (Foto: G. Perović)

Pored Stamenkovića koji je prvog dana bio na visni zadatka, vredne hvale su i posade Vladica Rabrenović – Radmil Radivojević, odnosno Vladimir Zečević – Dario Konstatinović, Mile Cvjetičanin – Vukašin Tomić i Jovana Jovanović – Nenad Puković, koje su završile u prvih deset u generalnom plasmanu i ujedno su ozbiljno namučile goste iz Bugarske, koji su naučili poslednjih nekoliko sezona da se prošetaju našim najstarijim takmičenjem. Valja reći da su takmičari u nekadašnjem ponosu nacionalne auto industrije jugu 55 takođe vodile žestoke duele tokom brzinskih ispita, međusobno.

Zbog ozbiljnog oštećenja prilikom izletanja na petom brzinskom ispitu drugog dana neće voziti posade Nikola Miljković – Nebojša Pejičić i Đanluka Roko – Jovan Isailović. Srđan Višnjić i Rajko Lukić nisu na startnoj listi zbog ličnog nezadovoljstva.

Desti brzinski ispit Košutnjak, odnosno prvi drugog dana zakazan je za 10. 24 časova, slede Lisović i Avala i tako još jedan krug. Idealno vreme za prvu posadu na ciljnoj rampi na Trgu Republike je 17.01 sati.

VIĐENI POBEDNIK KUPA ISTOČNE EVROPE Jagiz Avči i Bahadir Gucenmez

VIĐENI POBEDNIK KUPA ISTOČNE EVROPE
Jagiz Avči i Bahadir Gucenmez (Foto: G. Perović)

Tagovi: , , , ,

Komentari su zatvoreni.