MENI
SPEKTAKL U NAJAVI Nenad Petrović

Divlji na Beranovcu treća trka šampionata Srbije

MUDRO DO POBEDE Željko Staničić

Staničić žestoko na Beranovcu

TIK IZA VODEĆEG U 1000 ŠTOK SPORT Željko Staničić

30. 06. 2012. Comments (0) Views: 529 Brzinski, Motociklizam

Milovanović na pol poziciji u Kraljevu

Prvo mesto na startu trke u najjačoj klasi 1.000 štok sport na trećoj trci Otvorenog šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu, u vlasništvu je Miloša Milovanovića, zahvaljujući najbržem krugu na kvalifikacionom treningu. Drugo mesto pripada Želju Staničiću, treći je Dragoslav Perišić, a četvrti Nenad Petrović takmičar i organizator.

 TIK IZA VODEĆEG U 1000 ŠTOK SPORT Željko Staničić Nagrada Kragujevca Kastrol 2012 održava se na nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača motora i kamiona Beranovac nadomak Kraljeva. Ako je suditi na osnovu ostvarenih vremena na kvalifikacionim treninzima u svim klasama, treća ovosezonska trka brzinskog motociklizma u potpunosti obećava. Start prve trke zakazan je 12 časova, odmah posle čina svečanog otvaranja.
Prvo vreme u klasi SP junior, do skora 125 kubika, u vlasništvu je Nikole Gajića, koji je sve bolji u Istočnoevropskom šampionatu, a konstantno prvi u domaćem u aktuelnoj sezoni. Drugi je Vujadin Gligorić, možda i najveće iznenađenje zvaničnih treninga u pomenutoj klasi, dok je Martin Vugrinec treći.

U 600 hepening prvi će startovati Srđan Gavrilović, drugi Dušan Blagojević, a treći Stevan Dimitrijević. Dejan Radulović bio je najbrži u 1.000 hepening, dok je malo sporiji bio Vladimir Popović, ali je zato Dejan Stojković odličnom vožnjom osvojio treće mesto. Vedran Močibob u klasi 600 super sport napravio je malo iznenađenje i osvojio prvo mesto na treningu, ispred Nenad Stojanovića, dok je treći Darko Radonjić.

Stari dobri Beranovac omiljen je kako kod vozač, tako i kod publike, ali je u isto vreme i vrlo zahtevna staza. Od presudnog značaja mogu biti startne pozicije, tako da ne čudi zašto su gotovo svi napinjali na kvalifikacijama.

Komentari su zatvoreni.