MENI
Astra Sedan

Miks stila kvaliteta i praktičnosti po nikad povoljnijoj ceni

Povodom 15 godina Dacije u Evropi predstavljena je posebna...

Peugeot 208 Kosmaj Auto godine u Evropi 2020

2. 03. 2020. Comments (0) Views: 120 Industrija, Peugeot

Peugeot 208 Automobil godine u Evropi

Žiri od 58 novinara izabrao je Peugeot 208 kao „Automobil godine“ ispred šestorice finalista. Automobil se istakao od konkurencije zahvaljujući izvanrednom izboru pogonskih sklopova koji uz tradicionalni benzinski i dizelski motor uključuje i električnu verziju.

Svečanost dodele nagrade „Automobil godine“ održana je u ponedeljak, 2. marta u Palexpou, u posebnim uslovima, iza zatvorenih vrata, događaj je prenošen uživo na internet stranici Ženevskog međunarodnog sajma automobila i na Facebook stranici #GimsSwiss.

Nakon što je pobednik proglašen, Frank Janssen, predsednik žirija i novinar automobila iz nemačkog magazina Stern, imao je priliku razgovarati s g. Jean-Philippeom Imparatoom, direktorom marke Peugeota, putem video-konferencije. Ako nije prisutan na licu mesta, gospodin Imparato je mogao reagovati uživo na najavu.

– Oduševljeni smo što je Peugeot 208 dobio nagradu“ Automobil godine „. Fantastično je što nas može prepoznati stručni žiri poput žirija Car of the Year“.

2020 rezultati:

Peugeot 208 | 281 bod
Tesla Model 3 | 242 boda
Porsche Taycan | 222 boda
Renault Clio | 211 bod
Ford Puma | 209 bodova
Toyota Corolla | 152 boda
BMW serije 1 | 133 boda

O nagradi Automobil godine:

Car of the Year organiziuje sedam glavnih časopisa u Europi: Auto u Italiji, Autocar u Velikoj Britaniji, Autopista u Španiji, Autovisie u Holandiji, L’Automobile Magazine u Francuskoj, Stern u Nemačkoj i Vi Bilägare u Švedskoj. Za pobednika je glasova 58 najboljih izveštača iz 23 zemlje u evropskom automobilskom svetu. Ova se nagrada smatra najprestižnijom i prestižnom odlikovanjem u automobilskom svetu.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *